avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Expirare buletin, iesirea din tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Expirare buletin, iesirea din tara

Buna Ziua

Am si eu o intrebare...Daca imi expira buletinul la sfarsitul lunii si vreau sa ies din tara pana atunci se poate? legea 248/2005 este valabila si in uniunea europeana?
Cel mai recent răspuns: ginaonu , utilizator 01:34, 4 Decembrie 2019
Legile unei tari sunt valabile pe teritoriul tarii respective si al coloniilor. Cum Romania nu are colonii in UE atunci legile romanesti se aplica doar in Romania.

Puteti iesi din RO pana la expirarea biletinului ;) dar ar fi recomandat sa il schimbati pana la plecare.
Nu exista restrictii de plecare legate de data expirarii. Puteti iesi chiar si in ultima zi de valabilitate.
Recomandat este, desigur, ca la intoarcere sa nu depasiti acea data ca sa nu va expuneti unui posibil abuz al politistilor de frontiera (altii decat ai nostri) care daca vor va pot intoarce din drum spre un cosulat roman ca sa va luati titlu de calatorie. Au fost cazuri.
Pot iesi din tara,daca am cartea de identitate expirata,dar am pasaport valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat la intrarea in tara rednet rednet Buna ziua! As dori sa intreb pe cine imi poate raspunde la urmatoarea situatie: vrem sa iesim din tara (pt vreo 3 sapt) in scop turistic cu cei 2 copii al ... (vezi toată discuția)
Acte adriananiculae adriananiculae Am o intrebare: actual traiesc in Spania cu familia mea (parinti si frate) si anul acesta vroiam sa ne intoarcem in Romania , problema este ca fratele meu nu ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat Gina43 Gina43 As dori sa merg in Romania dar pasaportul meu este expirat din 2010 e posibil sa intru in tara chiar daca este expirat? (vezi toată discuția)