avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cerere renuntare sef serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cerere renuntare sef serviciu

buna ziua,
datorita conditiilor, stresului si implicatiilor vreau sa fac cerere de renuntare la postul de sef serviciu pe care il ocup acum, nu gasesc in statutul f p explicat care este procedura. Ma intereseaza acest aspect pt ca vreau sa ma pregatesc psihic de orice efect la nivel de directori si binenteles la activitatea mea. am inteles ca renuntarea la postul de sef serv inseamna ca nu raman cu incadrea de consilier si revin la incadrea dinainte de ocuparea postului(inspector asistent), serv personal nu a reusit sa ma lamureasca.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: magdadn , utilizator 12:16, 13 Iulie 2009
in temeiul carui act sunteti sef serviciu? in ce sistem lucrati?
Din postul dvs. rezulta ca ati fost numit intr-o functie publica de conducere.

Puteti nu sa renuntati ci sa va dati demisia din aceasta functie. Conform art. 102 din Legea nr. 188/1999, termenul de preaviz este de 30 de zile calendaristice, atat in cazul functiilor publice de conducere cat si in cazul functiilor publice de executie.

In urma demisiei ar trebui sa ramaneti consilier, daca aceasta este functia de executie care "dubleaza" functia de conducere. Exprimarea mea este improprie dar din topicul dvs. nu rezulta cum ati fost numit in functia de conducere.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
multumesc pentru raspunsuri
am ocupat postul de sef serv prin concurs dupa 6 luni de legare (insp asitent eram atunci) , as vrea sa nu nominalizez institutia unde sunt in prezent angajata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare pe functie publica de conducere marina.marina67 marina.marina67 Sunt functionar public clasa I din anul 2005,indeplinesc toate conditiile privind promovarea in functia publica de secretar comuna,am acordul ... (vezi toată discuția)
Intrebare marianarotaru marianarotaru X-(va rog sa imi spuneti si mie care sunt conditiile pentru a ma transfera de pe un post sef serviciu -contractual pe un post de functie publica in cadrul ... (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii ale unei functii publice de conducere de sef birou irina1980 irina1980 Buna ziua, sunt fc public la primarie si va rog din suflet sa ma ajutati ca nu mai stiu ce se poate si ce nu se poate. Incepand cu 1 ian 2009 am fost numita ... (vezi toată discuția)