avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proceduri vanzare teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proceduri vanzare teren arabil

Buna ziua,

Bunica mea a mostenit niste pamanturi dupa moartea bunicului.Care ar fi procedurile de urmat?am inteles ca exista lege sa se publice la primaria de unde apartine pamantul.Ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului pt licitatie?Mentionez ca pamantul nu este intabulat deoarece ne-am gandit sa il intabuleze direct cine cumpara, si este dat in arenda dar arendasul nu doreste sa il cumpere.Se poate sa il cumpere direct statul, sau trebuie sa se faca licitatia?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:16, 3 August 2015
1. Legea 17/2014 se refera la vânzarea terenurilor arabile extravilane
2. Nu se poate vinde nimic, niciun bun imobil pana nu se face cadastru si intabulare
3. Nici statul nu este obligat sa vi l cumpere, cum nici arendasul nu este obligat. Exista dreptul de preemptiune insa daca preemptorii nu si manifesta dorinta de a cumpara, in termenul stabilit de lege, dvs puteti vinde cumparatorului .
4. Nu se face licitatie. Dvs nu scoateti terenul la licitatie. Gasiti cumparator.

Interventie moderator

Am rugamintea sa nu mai deschideti alte topicuri cu aceeasi problema. Acestea vor fi sterse. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Teren arabil in arenda lupu iulian lupu iulian Buna ziua am urmatoarea intrbare Am un teren arabil in arenda cu contract de arenda inregistrat la primarie pe care vreau sa il vand ,dar arendasul nu ofera ... (vezi toată discuția)