Detin un apartament intr-un imobil P+1+Pod.
La parter exista un apartament cu intrare propie din curte, la etaj exista un al doilea apartament cu intrare din curte, separata de cea a apartamentulu de la parter, intrare care duce la etajul 1 si mai departe catre Pod.
Ca si detalii mentionez ca pe holul (mult spus hol 1x1,5 m) de la et. 1 este trecerea dintre sufrageria si bucataria apartamentul de la acest etaj.
Ceea ce doresc sa stiu este daca in cazul intentarii unei actiuni in instanta pentru iesirea din diviziune a accesului catre apartamentul de la etajul 1 as avea castig de cauza.
La momentul cumpararii acestui apartament accesul nu a fost trecut contractul de chirie si drept urmare s-a cumparat ceea ce era inchiriat.
Nu neg dreptul de proprietate indiviza a vechinului de la partet asupra podului dar, nu sunt de acord sa ii dau acces.
daca nu are alta cale de acces nu puteti sa il impiedicati sa ajunga la proprietatea sa- dreptul de servitute, daca ii asigurati un alt acces care nu este pentru el cu cheltuieli excesive atunci puteti sa ii indicati acel acces.
Daca nu are alta cale de acces, trebuie sa-i dati cale de acces la proprietate,daca nu sunteti de acord,o va face prin instanta,daca exista alta cale de acces,sa o foloseasca pe aceea.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Sunt multe aspecte aici legate de acest acces.
De exemlu intretinerea acestui spatiu, modernizarea acestui spatiu, schimbarea usi de acces care era putrezita m-au privit numai pe mine atat ca deranj cat si ca efort financiar si mai ales reparatia zonala a acoperisului de cel putin 20 de ori in toti acesti 30 ani, timp in care el nu a veniti nici macar o data sa isi ceara dreptul.
El nu a intrebat niciodata nimic, iar cand a venit sa vorba sa-l reparam in toatalitate nu are bani, nu vrea sa il cedeze "ca pod" nu il cer pentru mansardare ci pur si simplu ca sa il repar deoarece imi ploua efectiv in cap.
Am vreun castig de cauza in acesta situatie daca as cere eu in instanta iesirea din diviziune?
Mansarda in vila
emma_imn
Buna ziua.
In curand familia mea va achizitiona un apartament intr-o vila veche, mai exact etajul 1 al unei vile care are beci, parter, etaj, si mansarda. Mai ... (vezi toată discuția)
Solutie litigiu
amk1243
In curte suntem 2 familii, una la parter si alta la etaj. Intrarea in pod se face pe la etaj. Podul nu este trecut la nimenea in acte. Dar, revin, intrarea la ... (vezi toată discuția)