avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Facturi neplatite...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Facturi neplatite...

Buna ziua!As vrea sa stiu, daca am un abonament realizat pe firma(persoana juridica)si nu am mai platit facturile acestui abonament, ce mi s-ar putea intampla tinand cont , ca abonamentul e realizat pe firma! Si ce viitoare posibilita-ti as putea avea,daca nu m-ai am cum sa achit facturile..(adica pot sa lichidez firma?) si daca da facturile vor mai "veni"? Va multumesc!Si scuze de limbajul informal ! : sorry:
Cel mai recent răspuns: abcdef1265 , utilizator 14:01, 5 August 2015
Abonament la ce? la telefon? la cablu? la ziar?

Cat timp contractul care sta la baza abonamentului este in vigoare, facturile "vin" - este de fapt impropriu spus vin, pentru ca ele sunt emise si transmise de catre o societate, nu vin singure. Daca lichidati societatea, nimeni nu are de unde sa stie asta.

In atare conditii, singura sansa e sa contactati furnizorul de servicii cu care ati incheiat acel abonament, pentru a rezilia contractul.

Depinde de ce tip de abonament este (la ce este), se pot intampla urmatoarele:
- preluarea dosarului de recuperare de o firma de recuperare;
- recuperarea debitelor pe cale legala de la firma (si, in caz de insolventa, putandu-va fi atrasa si raspunderea dvs, conform legii).

Daca abonamentul este la telefonie mobila, veti fi introdus in baza de date Preventel, astfel incat nu veti mai putea incheia alte abonamente de telefonie mobila.
Deci sa inteleg ca daca am un abonamet la telefonie mobila si daca e realizat pe fond juridicar si daca facturi-le nu sunt platite din anumite motive,as putea suferi dpdvd penal?Si daca as lichida firma? Ce mi s-ar intampla ? Tinand cont ca firma a fost lichidata! Si o solutie la acesta "mica" problema?... Daca nu am "puterea" sa achit facturile ce mi-s-ar putea intampla? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un abonament la vodafone. pe care nu l-am mai plătit.. ... Marian244 Marian244 Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare ... (vezi toată discuția)
Neplata facturii de telefonie orange pe toata durata contractului notafraiddd notafraiddd Buna seara as avea o intrebare. Recent niste prieteni au \"scos\" cateva telefoane de la Orange, prin \"scos\" ma refer ca si-au facut un abonament in urma ... (vezi toată discuția)
Abonament telefonie mobila - doresc sa renunt la contract moldovan_paul13 moldovan_paul13 Buna.Anul trecut in septembrie mi-am luat un telefon pe abonament pe da [EDITAT] cu 20 de euro pe luna abonament si 800 lei pretul telefonului.La liber costa ... (vezi toată discuția)