avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abonament telefonie mobila - doresc sa renunt la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abonament telefonie mobila - doresc sa renunt la contract

Buna.Anul trecut in septembrie mi-am luat un telefon pe abonament pe da [EDITAT] cu 20 de euro pe luna abonament si 800 lei pretul telefonului.La liber costa 2200 lei.Pana in decembrie 2010 totul a fost ok,pana mi-au deconectat abonamentul pentru neplata.O luna de zile nu am platit abonamentul dar costul suplimentar in crestea zilnic cu totul ca eu nu puteam efectua apeluri.Acum am un cost total pe 620 de lei doar penalizari de platit. Am intrebat la [EDITAT] de unde suma?M-i s-a raspuns ca asa apar in sistem altceva nu au ce sa imi zica.Pentru a inchide abonametul definitiv trebuie sa achit 620 de lei plus 810 lei restul ,adica ce a mai ramas din pretul integral al telefonului.Intrebare:Ce as putea sa fac sa ma scap de abonament fara sa platesc atatea costuri?Exista vreo lege?AJUTOR
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:36, 21 Aprilie 2011
Fiind ca nu dau serviciul, este intrerupt, nu pot sa cheltuiesti pentru el. Cer prin scrisoare recomandat cu confirmare de primire prin posta reziliere contractuala. Firma poate sa va cer despagubiri pentru telefonul cel mult. Legea nr. 193/2000 Citesc aici: [ link extern ]
Nu puteti “scapa” pur si simplu de abonament. Exista un contract, pe care l-ati semnat.
Pentru a renunta la contract va trebui sa achitati sumele restante – inclusiv pretul telefonului (diferenta de la 800 lei la 2200 lei). Conditia de a plati putin pentru aparat a fost aceea de a avea contract cu firma o anumita perioada...

Sumele pentru care va plangeti sunt constituite – se pare – din pretul abonamentului si penalizarile care se aduna pentru convorbirile ce nu au fost achitate conform ultimei facturi si – probabil – penalizari pentru ca nu platiti abonamentul…
Faptul ca dv nu mai puteti vorbi nu inseamna ca nu trebuie sa platiti abonamentul. Reprezentantii societatii au dreptul sa suspende serviciul pentru ca altfel dv puteti vorbi in continuare iar paguba lor va creste – pentru ca nu va platiti convorbirile…
va sugerez sa platiti suma integrala daca vreti sa reziliati contractul. operatorul de telefonie mobila va poate actiona in judecata pt recuperarea debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contract societate telefonie mobila CountPorcula CountPorcula Am primit astazi in posta o notificare de plata catre [EDITAT] companie specializata in recuperarea creantelor atat pe cale amiabila cat si pe cale judiciara. ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila simo_ar simo_ar Buna seara.Am si eu o nelamurire legat de un contract de tel mobila.Pe scurt , in urma cu cativa ani mi-am facut un abonament pe 2 ani la una dintre companiile ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila burcica burcica Buna ziua, Am vazut o oferta la Cosmote cu un abonament care prevedea un telefon gratuit si am zis sa il incerc. Am facut tot ce trebuia....au trecut 3 luni ... (vezi toată discuția)