avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua! as avea si eu o intrebare,in cazul in care sunt divortata,fostul sot mi-a cerut sa ma mut in casa pe care am mostenit-o de la mama mea eu si cu sora mea,am facut succesiunea-casa pe care o detinem in acest moment este in chirie de la stat si eu daca introduc partajul am sanse sa raman cu casa in chirie.mentionez ca am o fetita de 10 ani care mi-a fost incredintata ,eu nu am servici deci nu am venituri ,nu am lucrat niciodata.sotul doreste casa si eu la fel si as mai dori sa-mi spuneti cu ce m-as putea alege in urma partajului,mai avem un cont in banca pe numele lui,si desigur mobile si electronice.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 18:08, 10 Iulie 2009
Buna ziua,
In urma partajului v-ati alege cu jumatate din bunurile comune. casa nu este a dumneavoastra, este a statului. Pe numele cui este incheiat contractul de inchiriere?
Nimeni nu va poate obliga sa va mutati in casa mostenita, insa ma indoiesc ca in situatia in care aveti o casa in proprietate mai aveti dreptul sa aveti o alta casa inchiriata de la stat. In mod normal, daca ramaneti in casa inchiriata dumneavoastra, contractul va trebui reziliat deoarece nu mai indepliniti conditiile pentru a fi chirias a unei locuinte proprietate de stat.
contractul este incheiat pe numele sotului si am inteles ca dupa divort daca doreste poate sa ma evacueze.inca nu s-a intamplat asta dar daca se intampla ce pot face?politia ma poate ajuta?si legat de bunuri la fel am inteles ca nu se partajeaza jumi-juma deoarece eu nu am lucrat niciodata doar el.va multumesc
Nu cred ca aveti vreo sansa sa ramaneti in apartamentul inchiriat, aveti unde locui.
Cat despre contributie, ati muncit in gospodarie, asta inseamna ca ati contribuit la achizitionarea acelor bunuri. Aveti sanse mari sa primiti jumatate din ele.
va multumesc pt raspunsuri.am nevoie de un avocat la partaj sau ma pot reprezenta singura?
Aici doar dumneavoastra stiti daca va permiteti sa va luati un avocat. in mod normal aveti nevoie, pentru ca experienta sa v-ar fi necesara. Succes!

Alte discuții în legătură

Partaj=talharie? Elann Elann Buna seara. Sunt in proces de partaj cu bunuri de valori foarte mari. Bunuri dobandite prin munca de zile, nopti si ani de neliniste si imensa dorinta de a ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri dupa divort bobbymiron bobbymiron Dupa aprox 1 an de la casatoarie am cumparat un apartament din banii primiti de la sora mea ,iar acum,dupa divort ,fosta sotie are pretentia la 50 procente ... (vezi toată discuția)
Divort dianalipa dianalipa buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un ... (vezi toată discuția)