Buna seara. Sunt in proces de partaj cu bunuri de valori foarte mari. Bunuri dobandite prin munca de zile, nopti si ani de neliniste si imensa dorinta de a realiza ceva pentru familia mea, care intr-o buna zi a disparut fara ca eu sa-mi fi dorit acest lucru. Am pus toate bunurile pe numele familie, nu pe firma, ca in cazul in care firma ar da faliment, familia mea sa nu sufere. Am probat in proces ca toate bunurile au fost dobandite exclusiv prin munca depusa de mine in firma mea. Problema este ca dupa ce am incercat sa ofer o locuinta si bani fostei mele sotii, ea doreste acum, pe langa mai mult de jumatate din toate bunurile, si jumatate din dividentele firmei. E absolut strigator la cer. Tot ce am castigat am folosit in casa si pentru casa. Adica dupa ani de zile de munca, dupa ce am investit toti banii in bunuri pentru familia mea, dupa ce viata familiei mele nu a fost una oarecare, acum trebuie sa dau ce? Adica din banii cheltuiti, pentru bunastare, pentru plimbari, pentru haine, mancare, acum trebuie sa mai dau jumatate din ce am cheltuit? e posibil asa ceva? Firma si castigul ei, cu toate ca este numai pe numele meu se poate imparti si ea?
Cand un hot care fura un portofel azi, maine unul si este prins, primeste o pedeapsa cu inchisoarea, dar cand fostul partener de viata incearca sa-si insuseasca niste bunuri pentru care nu are nici un aport.....ce primeste? bani. e drept? ce se poate face?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Nu are sanse sa obtina nici partajarea firmei si nici a diveidentelor. deoarece acestea nu fac parte din masa bunuriolor comune care ar trebui supuse partajului si poricum nu poate invoca nici o vcontribuitie la realizarea acestora.
Cu privire la firma dv., daca sotia nu are calitatea de asociat, nu poate dobandi nici partajarea firmei nici a dividendelor.
Daca bunurile comune au fost dobandite doar prin contributia dv. din sumele de bani obtinute din activitatea desfasurata in cadrul firmei dv., partajarea acestora nu se va face pe baza prezumtiei legale in procent de 50%-50%, aceasta prezumtie putand fi rasturnata, putandu-se proba ca acele bunuri chiar daca sunt prezumate a fi comune, fiind dobandite in timpul casatoriei, fie vor fi impartite in procente diferite, in functie de contributia sotilor efectiva la dobandirea acestora, putand merge pana la constatarea faptului ca acele bunuri sunt proprii si nu vor mai fi partajate daca se face dovada ca sotia dv. nu a contribuit cu nimic la dobandirea acestora, fie ca nu a avut serviciu (daca nu aveti copii pe care sa-i fi ingrijit...), fie ca veniturile acesteia le-a risipit pe nevoi exclusiv propriii.
Va recomand sa angajati un avocat care, cu dibacie si profesionalism, va putea obtine mai mult sau totul...din partaj. ;)
Asa cum s-a aratat mai sus sansele dvs sunt foarte mari.De principiu, nu are acces la bunurile aflate in proprietatea firmei.
Doar daca el va face dovezi temenice va putea obtine ceva din firma ( contravaloare in bani).Adica ca a contribuit cu bani.
Incercati sa va angajati un avocat mai bun decat cel al sotului si veti iesi bine.
si acum regret ca nu-s avocat:)................pentru ca in acest domeniu se pare ca daca esti destul de istet imposibilul devine posibil.
daca am inteles bine partajarea firmei se poate obtine numai daca ambii soti sunt asociati?
se mai partajeaza ceva daca sotul care este si administrator vinde bunurile firmei si indatoreaza firma?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj locuinta
orliali
Sotii au cumparat o locuinta ,iar in contractul de vinzare cumparare este trecut procentul cu care a contribuit fiecare sot la achizitia acestuia.Ulterior ... (vezi toată discuția)