Am fost casatorita timp de 3 ani si 1/2, in timpul casatoriei am contractat un credit pe numele meu, pentru nevoi personale, creditul a fost cheltuit pentru firma pe care o aveam. Am divortat fara a cere prin instanta impartirea datoriei, mi-a zis ca ma va ajuta. Dar nu s-a intamplat acest lucru, creditul este de 4000 de euro, ce pot face ca sa il fortez pe fostul sot sa plateasca jumatate din credit? Creditul este pe 10 ani, mai am inca 7 ani. Nu are nimic trecut pe numele lui, bunuri comune nu am avut, divortul s-a facut prin acord comun.
Din punctul meu de vedere si , cu parere de rau pentru dvs , nu aveti ce sa ii faceti fostului sot ca sa il fortati sa achite jumatate din acest credit .Fiind pe numele dvs banca va cere banii de la dvs!
Mai exista doar varianta unei discutii deschise cu fostul sot ...dar asta nu stiu cat il poate decide sa va ajute!
:)
buna ziua
bunuri comune ????
,,firma pe care o aveam ,, ce s/a intimplat cu firma era numai a sotului ,bani nu au fost solositi in firma pe timpul casatoriei cu sotul ia mai vedeti un partaj pe acolo poate gasiti ceva de impartit si poate si creditul
afta
Bunurile comune sunt toate (exceptie anumite bunuri, denumite bunuri proprii si prevazute expres de lege) dobandite in urma casatoriei. Aici intra chiar si creditul contractat de dvs. In plus, chiar daca firma ar fi doar pe numele dansului, daca e infiintata in timpul casatoriei, este bun comun. Deci ... #-o ... aveti toate sansele de a imparti achitarea creditului.
Sfatul meu: strangeti dovezi prin care ati achizitionat bunuri cu acei bani / ati platit furnizori si, dupa ce incercati o "conciliere" directa cu fostul sot, apelati la un avocat.
Iar de partaj...daca nu cadeti la invoiala cu fostul sot,va trebui sa angajati expert ( contra cost) iar daca sotul are un avocat bun ,va taragana....Este totusi o solutie.