Am fost casatorita timp de 3 ani si 1/2, in timpul casatoriei am contractat un credit pe numele meu, pentru nevoi personale, creditul a fost cheltuit pentru firma pe care o aveam. Am divortat fara a cere prin instanta impartirea datoriei, mi-a zis ca ma va ajuta. Dar nu s-a intamplat acest lucru, creditul este de 4000 de euro, ce pot face ca sa il fortez pe fostul sot sa plateasca jumatate din credit? Creditul este pe 10 ani, mai am inca 7 ani. Nu are nimic trecut pe numele lui, bunuri comune nu am avut, divortul s-a facut prin acord comun.
Multumesc pentru raspunsuri, suntem asociati amandoi in firma respectiva, care bineinteles nu mai are activitate demult, cred ca a si inchis-o , el este administratorul, a achitat datoriile firmei, eram restanti, in valoare de 1000 de euro si de aceea nu vrea sa ma mai ajute la achitarea creditului. Ma refeream la bunuri comun in sensul ca nu am avut apartament de impartit, noi stateam cu chirie . Mai mult el a abandonat familia, avem si un copil, cand copilul avea 5 luni. Plateste doar pensia alimentara si atat. Deci as putea sa il dau in judecata pentru achitarea creditului?
Daca ati fost amandoi asociati la firma respectiva, inseamna ca datoriile firmei va reveneau amandurora. Iar daca firma nu mai are activitate si a fost inchisa, amandoi ati pierdut afacerea, respectiv banii. Dv vreti impartirea celor 4000 euro din credit. Daca, moral, i-ati imparti la 2 ar fi cate 2000 de fiecare, din care el deja a achitat 1000 daotriile firmei, la care dv nu ati contribuit.
Am citit de curand o decizie de partaj datorii comune in care judecatorul motiva "faptul ca in contractul de creditare scrie "credit pentru nevoi personale" inseamna ca acel credit reprezinta datoria personala a sotului care a contractat creditul".
daca creditul a fost luat in timpul casatoriei, de nevoi personale, cu care am luat o masina, este pe numele meu si girant este sotia, se poate sa ramana sa platesc doar eu creditul in continuare, cu conditia ca masina sa ramana la mine, mai ales ca e pe numele meu in acte?