avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credit obtinut in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credit obtinut in timpul casatoriei

Buna seara,

Am fost casatorita timp de 3 ani si 1/2, in timpul casatoriei am contractat un credit pe numele meu, pentru nevoi personale, creditul a fost cheltuit pentru firma pe care o aveam. Am divortat fara a cere prin instanta impartirea datoriei, mi-a zis ca ma va ajuta. Dar nu s-a intamplat acest lucru, creditul este de 4000 de euro, ce pot face ca sa il fortez pe fostul sot sa plateasca jumatate din credit? Creditul este pe 10 ani, mai am inca 7 ani. Nu are nimic trecut pe numele lui, bunuri comune nu am avut, divortul s-a facut prin acord comun.

Multumesc si astept raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: ARD , utilizator 16:12, 10 Iunie 2010
Buna dimineata,

Multumesc pentru raspunsuri, suntem asociati amandoi in firma respectiva, care bineinteles nu mai are activitate demult, cred ca a si inchis-o , el este administratorul, a achitat datoriile firmei, eram restanti, in valoare de 1000 de euro si de aceea nu vrea sa ma mai ajute la achitarea creditului. Ma refeream la bunuri comun in sensul ca nu am avut apartament de impartit, noi stateam cu chirie . Mai mult el a abandonat familia, avem si un copil, cand copilul avea 5 luni. Plateste doar pensia alimentara si atat. Deci as putea sa il dau in judecata pentru achitarea creditului?

Multumesc
Nu,doar dvs.ati contractat creditul,el nu apare ca girant.
Daca ati fost amandoi asociati la firma respectiva, inseamna ca datoriile firmei va reveneau amandurora. Iar daca firma nu mai are activitate si a fost inchisa, amandoi ati pierdut afacerea, respectiv banii. Dv vreti impartirea celor 4000 euro din credit. Daca, moral, i-ati imparti la 2 ar fi cate 2000 de fiecare, din care el deja a achitat 1000 daotriile firmei, la care dv nu ati contribuit.

Am citit de curand o decizie de partaj datorii comune in care judecatorul motiva "faptul ca in contractul de creditare scrie "credit pentru nevoi personale" inseamna ca acel credit reprezinta datoria personala a sotului care a contractat creditul".

Ati retinut in mod corect situatia de fapt.Creditul a fost contractat doar de doamna,fara nici o obligatie din partea fostului sot.
daca creditul a fost luat in timpul casatoriei, de nevoi personale, cu care am luat o masina, este pe numele meu si girant este sotia, se poate sa ramana sa platesc doar eu creditul in continuare, cu conditia ca masina sa ramana la mine, mai ales ca e pe numele meu in acte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)
Dupa divort-contracte de credit ramase nefinalizate aaalinaaa aaalinaaa buna dimineata, actualul meu sot a divortat in anul 2009,nu a facut inca partajul,in timpul fostei sale casatorii a incheiat pe numele lui 3 contracte de ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta credit ipotecar Koresan Koresan Cum se partajeaza in instanta, va rog urmatoarea situatie: Credit de nevoi personale, acum in sold de 40.ooo euro , pe inca 28 ani, garantat cu apartamentul ... (vezi toată discuția)