buna dimineata,
actualul meu sot a divortat in anul 2009,nu a facut inca partajul,in timpul fostei sale casatorii a incheiat pe numele lui 3 contracte de credit de nevoi personale pe care le-au folosit in comun in casa si care au ceva valori...as vrea sa stiu daca pentru aceste credite care sunt inca in derulare si le achitam noi ,el poate intenta un proces pentru ca fosta lui sotie sa ne returneze jumatate din aceste datorii si sub ce forma se poate face acest lucru.
despre partaj:
in timpul casatoriei lor au facut un contract de vanzare-cumparare cu intretinere viagera pentru o familie care detin o garsoniera(sotia a facut acest contract doar pe numele ei cu toate ca erau casatoriti),inntre timp din aceasta familie unul dintre soti a decedat...sotul meu a participat la acest eveniment (era in timpul casatoriei)ar trebui sa faca acum partajul .... ce ne sfatuiti :sa mai asteptam ...sau sa cerem partajarea garsonierei?
Buna ziua !
1. In privinta creditelor de nevoi personale, acestea vor fi platite numai de cel ce le- a contractat , eventual in solitar cu girantii( daca sunt). In acest sens, fosta sotie nu poate fi obligata sa plateasca vreun cuantum dintr- un contract in care nu este parte sau girant, in schimb la partaj, pot fi solicitate bunurile cumparate din aceste contracte.
2. Avand in vedere ca in contractul de vanzare - cumparare doar fosta sotie este parte, fostul sot are o pozitie foarte dificila, neputand cere "patrajarea" garsonierei.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat in aceasta cauza.
Cu stima !
multumesc de raspuns,inca ceva:garsoniera dupa parerea mea reprezinta bun dobandit in timpul casatoriei...fosta sotie purta numele sotului meu
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
aaalinaaa
in timpul casatoriei am luat o garsoniera cu contract de intretinere viagera a unei matuse din partea fostei sotii,la momentul acesta suntem deja divortati,nu ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj
aaalinaaa
este vorba de actualul meu sot:CITEZ:in timpul casatoriei am luat o garsoniera cu contract de intretinere viagera a unei matuse din partea fostei sotii,la ... (vezi toată discuția)