avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj

este vorba de actualul meu sot:CITEZ:in timpul casatoriei am luat o garsoniera cu contract de intretinere viagera a unei matuse din partea fostei sotii,la momentul acesta suntem deja divortati,nu am facut inca partajul,spuneti-mi va rog daca pot intenta procesul de partaj pentru acest imobil in cazul in care batrana traieste .Inca ceva :avem un copil minor ,anul acesta o sa implineasca 14 ani,credeti ca la implinirea varstei de 14 ani fosta mea sotie ii poate face contract de vanzare cumparare in absenta mea?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Garsoniera trebuie impartita,fiind bun obtinut in timpul casatoriei.Nu poate vinde fara acordul dvs.Consultati un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
anditaru, utilizator
aveti nevoie de un avocat sa vada acel contract.
deocamdata aveti un contract in derulare si o obligatie de indeplinit, s-o intretineti pe matusa
multumesc mult de tot,inca o intrebare pana consult un avocat: ideal ar fi sa fac partajul acum sau supa ce matusa nu o sa mai fie in viata?ar putea modifica fosta sotie acest contract...tinand cont de faptul ca este un contract de intretinere viagera,dar care nu are clauze sa poata fi reziliat...
matusa poate cere rezilierea contractului in instanta daca nu va indepliniti obligatiile.
as face partajul dupa moartea matusii, pana atunci as plati partea mea de impozit si de intretinere a matusii
Proprietatea se obtine la incheierea contractului, asa ca apartamentul e deja proprietate comuna si intretinerea o obligatie solidara...
Deci apartamentul se poate imparti, decesul matusii nu ajuta la nimic.

Dar, cum se spunea si mai sus, mergeti la un avocat cu tot cu contract si vedeti ce vatinate reale aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj aaalinaaa aaalinaaa in timpul casatoriei am luat o garsoniera cu contract de intretinere viagera a unei matuse din partea fostei sotii,la momentul acesta suntem deja divortati,nu ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate vladulescuovidiumarin vladulescuovidiumarin detin un apartament cumparat cu multi ani in urma impreuna cu matusa mea.pe atunci eram casatorit.intre timp am divortat,dar in contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere viagera in timpul casatoriei, divort ulterior Cris1971 Cris1971 Am urmatoarea problema: Socrii mei au incheiat cu fostul meu sot un contract de intretinere viagera inainte cu aproximativ 7 ani de a divortul nostru, in ... (vezi toată discuția)