avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj locuinta

Sotii au cumparat o locuinta ,iar in contractul de vinzare cumparare este trecut procentul cu care a contribuit fiecare sot la achizitia acestuia.Ulterior apartam suporta imbunatatiri efectuate numai de unul din sot lucru dovedit cu ctr de credit.La partaj prin vinzarea locuintei sotul care nu a contribuit la imbunatatirea locuintei ,isi primeste procentul din valoarea marita a apartam sau numai ce a platit initial ?
va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:24, 30 Martie 2009
depinde de ce este in stare sa obtina avocatul.
daca nu ai contribuit la imbunatatiri si se dovedeste asta, normal ca nu primesti parte din inbunatatiri ci numai procentele din casa asa cum prevede contractul de v-c.

av.m.vasilescu
orliali a scris:

Sotii au cumparat o locuinta ,iar in contractul de vinzare cumparare este trecut procentul cu care a contribuit fiecare sot la achizitia acestuia.Ulterior apartam suporta imbunatatiri efectuate numai de unul din sot lucru dovedit cu ctr de credit.La partaj prin vinzarea locuintei sotul care nu a contribuit la imbunatatirea locuintei ,isi primeste procentul din valoarea marita a apartam sau numai ce a platit initial ?
va multumesc pentru ajutor

Ce este reglementat in contractul de vanzare-cumparare nu este supus discutiei,el reprezinta vointa expresa a partilor.Chiar daca numai unul dintre soti a achitat integral pretul imbunatatirilor,astfel cum tinde sa dodeasca sau chiar dovedeste,contravaloarea imbunatatirilor este cuvenita amandurora,in virtutea prezumtiei comunitatii de bunuri,.Astfel chiar daca sotia nu a contribuit material ,se are in vedere contributia acesteia in gospodarie si la alte eventuale treburi casnice.Daca sotul care a achitat contravaloarea imbunatatirilor ,face dovada ca achitat suma respectiva cu bani proprii(dobanditi inaintea casatoriei,obtinuti printr-un dar personal sau o donatie ce ii era adresata,etc.)se considera contributie proprie a acestuia.Daca unul dintre soti dovedeste cu acte(adeverinte de venituri.alte acte) ca are o contributie majora,fata de celalalt se va lua in considerarea contributia majora acestuia,astfel cum a fost dovedita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune ContSters52475 ContSters52475 buna seara , am cumparat in 2007 un apart. din banii mamei mele si in ctr. l-am trecut si pe sotul meu.( nici eu nici sotul meu nu am contribuit la cump.) . ... (vezi toată discuția)
Doresc lamurire x_man42 x_man42 am divortat de sotia mea pe 19 oct 2010 . sotia mea intentioneaza sa deschida actiune de partaj pt apartamentul in care locuim de 22 de ani.statutul acestui ... (vezi toată discuția)
Partajare dupa divorti Paul007 Paul007 Buna Ziua, Aproape de doi ani suntem divortati (din casatorie nu au rezultat copii). Soţia mea încă de atunci s-a mutat din apartamentul nostru ... (vezi toată discuția)