Aproape de doi ani suntem divortati (din casatorie nu au rezultat copii). Soţia mea încă de atunci s-a mutat din apartamentul nostru (fiindca a primit un job in capitala). Respectivul apartament l-am cumpărat în timpul căsătoriei, din care 85 % am plătit-o eu. Acum fosta soţie cere împărţirea în mod egal.
Întrebarea mea este dacă există o posibilitate (reglementare) să primească fiecare dintre noi atâta cu cît a contribuit la cumpărarea acestuia.Cum aş putea dovedi acest lucru?
:) eterna problema barbateasca.... tu de ce ai fi scutit? Ca sa te consolez... eu am dat un apartament pe tema asa...
in alta ordine de idei ... nu exista o reglementare ...
dar exista o speranta... ia un avocat bun. Poti sustine in instanta contributia ta de 85%... iar avocatul te va invata cum sa o dovedesti.. cu putin noroc... poate o si primesti.
P.S. Poate dai peste un judecator misogin...succes.:)
legea prevede ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune, insa daca pe baza de probe una din parti demonstreaza ca a avut o contributie majora la achizitionarea unui bun, sau a mai multor bunuri atunci puteti obtine un procent mai mare.
intradevar aveti nevoie de un avocat si de probatorii-martori, acte- bune.
Fiind vorba de un bun comun, se prezuma o cota de 50%-50%. Insa aceasta prezumtie poate sa fie rasturnata prin probe: inscrisuri, martori ....dar si un aparator pe masura. Succes.
Din intrebarea dumneavoastra inteleg ca va rezumati doar la contributia efectiva la cumparare.
Ati putea sa cereti chemarea la interogatoriiu a fostei sotii si sa asteptati sa raspunda sincer la intrebarea daca recunoaste ca ati contribuit cu 85% la achizitionarea imobilului. Daca nu o va recunoaste, va trebui sa va probati afirmatiile.
In orice caz, va trebui sa apelati la un avocat care sa va ajute in formularea cererilor adresate instantei, dar si in propunerea sia dministrarea probatoriilor.
In sprijinul unei cote majorate, importante ar fi si cheltuielile ulterioare legate de apartament. Puteti specula faptul ca doar dumneavoastra ati achitat impozitul pentru acesta, chiar daca datoria revine ambilor coproprietari. Banuiesc ca, de la data cand a plecat din imobil, fosta sotie nu a mers la primarie sa-si plateasca propria cota de impozit, corect?
Partaj
novam999
Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj
Caracafe
Buna Ziua, As dori sa stiu daca in cazul in care eu si actualul meu sot suntem coproprietari pe apartamentul in care locuim, in cazul in care el face dovada ... (vezi toată discuția)