avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu partaj

Buna Ziua, As dori sa stiu daca in cazul in care eu si actualul meu sot suntem coproprietari pe apartamentul in care locuim, in cazul in care el face dovada ca el a contribuit mai mult la achizitionarea apartamentului (cumparat in timpul casniciei) as putea pierde partea mea de 50% cuvenita in urma actului de proprietate ?
Cel mai recent răspuns: Caracafe , utilizator 08:42, 12 August 2012
Aveti scris in actul de proprietate ca dvs cumparati o cota de 50 % ? Daca nu, sotul poate cere o cota mai mare si ramane sa dovedeasca o contributie mai mare, proprie, la achizitionarea bunului
Nu, nu este trecuta cota pentru fiecare, doar ca ambii soti sunt proprietari. Sa inteleg ca trebuie probat cu dovezi, martori participarea fiecaruia asupra unui bun achizitionat in timpul casatoriei, nu?
Doar daca cei doi nu se inteleg si nu recunosc contributia de 50% a celuilalt la achizitionarea bunului.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj Adycristina Adycristina Cum se impart bunurile daca un barbat s-a casatorit cu o tipa care dupa ce i-a stricat casnicia desi avea un copil l-a facut sa-i treaca apartamentul pe nume ... (vezi toată discuția)
Partajare dupa divorti Paul007 Paul007 Buna Ziua, Aproape de doi ani suntem divortati (din casatorie nu au rezultat copii). Soţia mea încă de atunci s-a mutat din apartamentul nostru ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)