avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Bunica mea,avand 2 nepoate,mi-a lasat mie casa,iar a 2 nepoata a primit un teren,ambele prin contract de donatie.Din cauza ca nu eram in tara,a 2 nepoata a primit ambele contracte,iar contractul meu l-a pierdut. Intrebarile mele sunt:
1.As putea obtine un duplicat al contractului?
2.In cazul in care ea vrea sa obtina casa,as putea sa fac cumva s-o pastrez?
3.Pot sa demonstrez cumva ca a distrus in mod intentionat contractul meu?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
Alina995, utilizator
Solicitati unduplicat de la Notariatul unde s-a incheiat contractul de donatie,cu duplicatul va puteti rezolva toate celelalte probleme.
Solicitaţi duplicatul şi înscrieţi-vă în cartea funciară, dacă nu a făcut-o notaru deja.
Multumesc!
Dar daca ma inscriu in cartea funciara,bunica,cat e in viata, mai poate anula contractul de donatie?
Notarul poate emite duplicat. Trebuie sa va inscrieti la rolul fiscal cu acel contract.

Alte discuții în legătură

Proces de partaj mariana55_ro mariana55_ro buna ziua !! bunicul meu a avut o casa si un mic teren ......si 5 copii ...dupa moartea bunicului s-a dezbatut succesiunea intre copii avind fiecare cate 1/5 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare-cumparare casa autogeneral autogeneral Buna ziua. Am o mare rugaminte : In curand, voi cumpara o casa la tara. Ideea e ca nu stiu deloc la ce sa ma astept si nici ce acte sa cer de la vanzator, ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)