avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Crescut de altii decat parintii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Crescut de altii decat parintii

Buna sa incep cu inceputul, la varsta de 8 ani ai mei s-au despartit, iar mama fiind constransa si santajata de parintii tatalui meu,a renuntat la mn. Am fost incredintat lui. Cu toate ca eu am fost sub custodia lui, nici macar o zi nu am fost alaturi de el. In tot acest timp eu am stat cu bunicii, nelasandu-ma nici macar o zi sa ii pot vedea pe vreunul din ei. Daca ma cauta mama ii zicea ca sunt plecat de acasa, sau chiar uneori cand stiau ca trebuie sa vina, ca o anuntau, bunica ma trimitea in alt oras,tabara,etc...doar ca sa nu fiu acasa cand vine mama mea. acum sunt major, dupa tot acest timp bunica a profitat dupa urma mea. Mama platea pensie alimentara, care mie mi se zicea ca nu exista....Acum sunt major, am un loc de munca stabil, iar bunica vrea sa ma dea afara din casa. daca stie cnv cum sa procedez as dori sa stiu si eu. am toate actele de la divortul lor, tot ce este necesar sa dovedesc ca nu am fost lasat sa cresc cu cel caruia am fost incredintat. Ba mai mult, copil fiind de 8 9 ani bunica imi spunea de parintii mei nu ma vor, ca mama este o"curva" si multe altele. Dupa 18 ani am luat legatura si cu parintii mei ceea ce a deranjat-o foarte mult pe bunica si procedeaza in felul acesta.Multumesc.Bunicii sunt din partea tatalui. Tata avea apartament, avea toate conditiile sa ma creasca, loc de munca bun, si ma vroia si el...dar....
Multumesc!!!
Priveste partea buna! Ai avut un camin ! Bunicii te-au iubit desi nu ti-au spus explicit...Puteai deduce din grija pe care ti-au purtat-o 18 ani...

De ce vor sa te alunge? Care este adevaratul motiv? Te porti urat cu bunica? Studiile le-ai terminat?
Era mai convenabil la Casa de copii?

Ai calculat vreodata cat ar costa sa tii un copil in scoala, sa il intretii, sa il educi, sa ii platesti netul, telefonul, abonamentul ,banii de buzunar , etc..? Crezi ca bunica a facut avere cu banii mamei tale? Nu , dragule...Tot cu tine i-a cheltuit... Nu mai spera sa primesti despagubiri ca te scoate si dator... Rusine sa gandesti asa!!!

Impaca-te cu ei, multumeste-le ca te-au crescut si spune-le ca stii ca nu le-a fost usor. Ei te iubesc si te vor ierta! Pentru traume, mergi la psihologul scolii la care ai invatat sau la un altul.

Iarta-i pe parintii tai ca sa poti sa treci senin prin viata... Vor ajunge la tine la batranete...

PS. Pana si nickul pe care ti l-ai ales arata cat esti de rebel... Dupa 20 de ani, vei gandi mai limpede... Va trece criza de identitate a adolescentului ...
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Ionesco, utilizator
Se pare că ați ridicat două probleme.
Prima, este cea referitoare la „pierderea copilăriei” - după părerea mea este o problemă pe care o invocați ca pretext pentru a ajunge la cea de-a doua.
Ați putea, teoretic să obțineți ceva despăgubiri de la bunici, dar posibilitatea este pur teoretică.

A doua problemă este cea a locuinței. De fapt cred că asta vă doare cel mai tare, adică faptul că bunicii vor să plecați din casa lor.
Se pare că până nu s-a pus această problemă, nu va afectat prea mult „pierderea copilăriei”.

Dacă bunicii vor cu adevărat să vă dea afară din casă tot vă vor da într-un final.
Aveți un loc de muncă stabil, sunteți major, puteți să vă căutați o locuință cu chirie. În aceste condiții, nu puteți pretinde nici un drept locativ în ceea ce privește casa bunicilor sau a părinților, atâta timp cât părinții D-voastră sunt în viață.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Patrick_, utilizator
Buna ziua!

Imi permit sa comentez acest subiect, intrucat sunt parinte.

Si la mine acasa au existat tentative de intruziune si din partea socrilor si din partea parintilor mei. La care (fac acum un autodenunt.......) le-am zis limpede la toti: "Aveti de ales: iesiti afara acum si scapati fara sa va bat!". Nu mai uitat ca sunt mai in varsta ca mama si soacra-mea sunt femei....

Dar ce vreau sa spun cu asta: parintii dumitale nu au tinut prea mult la mariajul lor, daca au permis ca soacra mare sa faca ordine in familie. Iar tatal dumitale....un om extrem de slab, daca maica-sa ii jignea in felul acesta sotia si el nu a reactionat.....

Mai mult, a permis acest abuz extraordinar din partea ei, sa te tina, practic, prizonier atatia ani...

Nu stiu exact ce o sa obtii cu procesul, ca nu ma pricep, dar eu cred ca dai in judecata persoana care nu trebuie: nu pe bunica trebuie sa o chemi la tribunal. Pe taica-tau....el e barbat si trebuia sa le tina piept la toti. El e vinovatul principal.

Din punctul meu de vedere n-a iubit-o nici pe maica-ta si nici pe tine....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme familiale Alexandru95 Alexandru95 Parintii mei s-au despartit si eu am ales sa stau cu tata fiindca mama e plecata in afara , el a acceptat a si semnat la notar sa stau la el , mama plateste ... (vezi toată discuția)
Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme razvanbeliu razvanbeliu buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un ... (vezi toată discuția)
Exageram noi sau tatal chiar se foloseste de copilul sau?? Ursutz Ursutz Situatia este urmatoarea: - parinti divortati , cu divortul pronuntat in anul 2012 (divortul a durat aproximativ un an si jumatate deoarece tatal a avut mereu ... (vezi toată discuția)