avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare pamant

buna ziua

Bunica mea are acte pe 1 hectar pamant in comuna Nana , judetul Calarasi.
De foarte mult timp tot merge la primarie sa isi revendice pamantul dar cei de la primarie cauta motive sa o trimita la plimbare..ori ca nu au timp,ori ca a ars arhiva si nu mai stiu nimic de acel pamant...#-o.De curand am depus o cerere pentru retrocedare pamant care a fost inregistrata si i s-a dat un numar de inregistrare...care ar fi urmatorul pas pentru a primi pemantul sau despagubirea(am inteles ca in 2016 se fac despagubiri)???Ce trebuie sa fac mai departe??:O

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 11:29, 27 Iulie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
DA LA PRIMARIA DIN COMUNA AM DEPUS O CERERE SCRISA DE MANA ,SEMNATA C,CU DATA SI NI S-A DAT SI UN NUMAR DE INREGISTRARE...CE TREBUIE SA FACEM IN CONTINUARE???
MULTUMESC
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
dsmihalea, utilizator
dsmihalea,
Ceea ce v-a spus dna avocat înainte se referă la cererea de reconstituire a dreptului de proprietate depusă în baza uneia dintre legile funciare - Legea 18/1991 sau Legea 169/1997, conform cerinţelor acestor legi şi în termenele respective, termene care s-au scurs de foarte mult timp. Deci - din ceea ce ştiu eu, pentru că am avut de-a face cu aceste acte normative tot pentru dobândirea unor terenuri confiscate în timpul regimului comunist - dacă nu aţi depus atunci, în termenele prevăzute de legile respective, cererea de retrocedare, cu număr de înregistrare DE LA ACEA DATĂ, acum nu mai puteţi face nimic. Dar eu nu sunt jurist, poate s-au mai schimbat legile între timp, dar - personal - sunt aproape sigură că ceea ce v-am spus este valabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
elenagabi, utilizator
nu are dovada de la cererea pe care a depus-o ea ...dar am facut alta cerere in 2015 si am primit si un numar de inregistrare
Nu merge asa cum credeti dvs cererile trebuiau făcute la nivelul anilor 90 cand au intrat în vigoare legile respective eventual pana prin anii 2000 .Daca nu au fost făcute acum e tardiv.Luati legatura cu un av din zona respectivă pt a începe corespondență cu comisia locală fond funciar pt a vedea dacă au fost făcute demersurile la vremea lor nu după 20 de ani .Practic au trecut 4 ani de la postarea dvs și nu ati rezolvat nimic o sa mai treaca inca 10 daca nu discutați cu un av sau daca nu "sensibilizati'" un funcționar de acolo care sa va spuna care e situatia.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Retrocedare pamant la nana dsmihalea dsmihalea buna ziua Bunica mea are acte pe 1 hectar pamant in comuna Nana , judetul Calarasi. De foarte mult timp tot merge la primarie sa isi revendice pamantul dar ... (vezi toată discuția)
Improprietarire pamant si_m_y si_m_y Buna ziua Bunica mea care este vaduva are acte pe un hectar de pamant-actele acelui pamant i-au fost luate din casa de catre un unchi si i le-a dat inapoi ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa legea 18 kosty40 kosty40 In anul 1991-19921 cand sa facut retrocedare dupa Legea 18, fratele bunici mele adica unchiul meu a mers la primaria din localitatea unde ... (vezi toată discuția)