avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare abuziva rol fiscal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare abuziva rol fiscal

Buna seara,

Intrebarea mea consta in: este legal ca inspectorul de la taxe si impozite sa modifice rolul fiscal doar pentru ca unchiul meu a avut aceasta doleanta spunand ca este si el proprietar al casei bunicului meu fara nici un document prezentat functionarilor de la Primarie? Mentionez ca dupa bunicul meu nu s-a facut succesiune, el a decedat in 1984, iar din 2000-2015 impozitul pe cladire si terenuri a fost platit exclusiv de tatal meu, in cuantum de 2236 lei , care a decedat anul acesta. Dupa moartea tatalui meu unchiul meu s-a dovedit cu spirit civic si a mers la primarie inregistrandu-se alaturi de el pe rolul fiscal al tatalui meu iar la cererea de eliberare a unui certificat fiscal mi s-a spus ca nu se poate elibera certificat fiscal dandumi-se un certificat fiscal pe numele bunicului dar cu cnp-ul tatalui meu.
Inspectorul de taxe si impozite a spus ca ea trebuie decat sa incaseze bani iar la cererea mea scrisa despre modificarea rolului fiscal a motivat conform art.249 alin.4 Lg.571/2003.
Ce este de facut in acest caz?
1.Carei institutii trebuie sa ma adresez pentru solutionarea acestei modificari abuzive?
2.Tatal meu a platit impozitul pe rolul fiscal atribuit pentru cei 4 mostenitori ai bunicului meu mentionati in titlul de proprietate din 1991 acestia neavand rol fiscal separat desi au intrat in posesie inca din 1991 cu cota parte cuvenita.
In aceste conditii ma pot adresa instantelor de judecata facand apel la uzucapiune pentru intrarea in posesie d drept eu si fratele meu in calitate de mostenitori ai tatalui meu chiar daca el a decedat ?
In speranta unor raspunsuri prompte ,va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Cum se face un rol aiurelu36 aiurelu36 Tatal meu a decedat anul trecut,pentru a face succesiunea ,notarul mi-a cerut mai multe documente de la primarie, logic am fost la primarie si am solicitat ... (vezi toată discuția)
Succesiune, impozit neplatit dupa dezbatere de unul dintre mostenitori TudoracheCristina TudoracheCristina In 1991 cand a murit bunicul meu s-a realizat taxa de mostenire dupa acesta. 3/8 din toata mostenirea a primit-o tatal meu, 3/8 fratele acestuia si 2/8 bunica ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune buziladiana buziladiana In anul 2011 tatal meu B.I.I a deps in instanta planurile de amplasament pentru a se putea intabula cu o suprafata de 6139mp teren ce face parte dintr-un corp ... (vezi toată discuția)