buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema:
in data de 27 aprilie 2015 mi-am montat centrala termica in apartament fara sa ma debrasez de la sistemul public de incalzire deoarece acesta este in faliment. NU aveam de la cine sa ma debransez. Societatea Apaterm Galati a incetat a mai furniza apa calda din data de 01.04.2015 - deci nu si-a mai respectat contractul incheiat. Acum o noua societate infiintata, Calorgal, da amenzi celor care s-au debransat dar nu au aviz in acest sens. Ca si temei legal invoca legea 325/2006, art 45 lit b, dar tot in aceeasi lege la art 25 (2) zice asa "contractul de furnizare a energiei termice, la solicitarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, este însoţit de convenţii, încheiate de acesta cu fiecare consumator din condominiu, alimentat prin acelaşi branşament termic, cu respectarea prevederilor din contractul-cadru de furnizare a energiei termice. " iar la art 35 b să asigure continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică; ceea ce la mine nu exista.
Este posibil sa se dea amenzi in conditiile in care eu nu am niciun contract incheiat cu aceasta societate si sa ma oblige sa ma debransez de Calorgal daca eu NU am semnat niciun contract ? Mentionez ca termenul de debrasare este pana pe 13.08.2015.
Ce se poate face?
alejandra
buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)