avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare totala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare totala

ORDIN nr. 91 din 20 martie 2007
pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE GOSPODÃRIE COMUNALÃ
CAP. V
Utilizatorii energiei termice

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale

ART. 250
Debransarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa calda de consum ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) condominiul sa nu se afle în zona unitară de încălzire pentru care autoritatea administraţiei publice locale a stabilit ca încălzirea se realizează exclusiv în sistem centralizat;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
c) anunţarea furnizorului şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile calendaristice înainte de debransare."

LEGE nr. 230 din 6 iulie 2007
CAP. IV - Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari

ART. 25
(3) În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor unei scări sau unui bloc, membri ai asociaţiei de proprietari, pentru probleme care îi vizează direct, pe baza de tabel nominal.

In situatia existentei celor doua articole mentionate, 250 respectiv 25, si in cazul unui imobil:
- cu o singura scara
- cu contor pe bransament
- cu contract de furnizare incheiat pe contorul de bransament, contract incheiat de Asociatie
- imobil ce face parte dintr-o Asociatie De Proprietari in care mai exista un imobil ce are contract separat de furnizare

Va adresez o intrebare:
Se poate trece peste reglementarea articolului 250, prin simpla reziliere a contractului de furnizare si cu respectarea conditiilor din contract in privinta rezilierii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 09:42, 16 Aprilie 2009
:-/ :(

:foottap: :D
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
RaDracones, utilizator
RaDracones a scris:

Va adresez o intrebare:
Se poate trece peste reglementarea articolului 250, prin simpla reziliere a contractului de furnizare si cu respectarea conditiilor din contract in privinta rezilierii?

Va multumesc!

In iulie 2007 furnizorul de apa calda si agent termic a pus afise la toate scarile asociatiei prin care a anuntat ca ne-a oprit furnizarea apei calde si nu vom beneficia de caldura in octombrie daca asociatia nu achita urgent debitul si penalizarile (total 800 mil lei vechi). In asociatie 90% din apartamente aveau centrale proprii. Atunci comitetul executiv s-a intrunit si a decis rezilierea contractului cu furnizorul. S-a facut o adresa catre furnizor cu decizia clara precum ca reziliem unilateral contractul. Furnizorul a incercat sa ne incurce spunand ca nu e legal, ca nu am hotarat acest lucru in adunarea generala, ca nu avem voie, etc. Dar acestea erau problemele noastre interne . A trimis echipa sa monteze gigacalorimetrul si sa dea drumul la apa calda , dar am inchis subsolul si nu am dat voie sa mai intre la subsolul blocului. S-au linistit si nu mai avem treaba cu ei.
Poate va foloseste experienta noastra.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
Adriantot, moderator
adriantot a scris:

Poate va foloseste experienta noastra.

Imi bat capul de ceva vreme pe tema asta :( situatia devine din ce in ce mai aberanta cu tot cu repartitoarele montate, care acum nu fac altceva decat sa adanceasca si mai mult problemele de repartizare in situatia in care mai suntem bransati doar 8 din 24 iar 3 dintre noi deja au inceput demersurile de debransare, debransare care duce in final la taxe din partea furnizorului (cica ar muncii pentru asta) ce ating valori de milioane.
Solutia rezilierii mi s-a parut cea mai eleganta dar nu stiu cum sa o interpretez in situatia existentei unor reglementari locale. M-am gandit ca o Hotarare Locala nu poate fi peste o Lege a statului si de aici idea :D

Pot sa mai spun doar atat... MII DE MULTUMIRI :) :love2:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare imobil tibiolah tibiolah Locuiesc intr-un imobil in care 3 scari (~120 apartamente ) sunt constituiti in Asociatie de proprietari de tip condominiu. O scara ( ~40 ap. ) este integral ... (vezi toată discuția)
Proprietar tevi subsol bloc eubogdan eubogdan as vrea sa aflu cine este de drept proprietar pe tevile de apa calda si caldura din subsolul blocului, in conditiile in care niciun proprietar din bloc nu mai ... (vezi toată discuția)
Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)