avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC = vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC = vechime in munca?

daca intri in CCC dintr-un somaj de studii , perioada in care ai stat in CCC poate fi socotita ca vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 5 August 2015
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.22
1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Asadar, perioada CCC constituie vechime in munca chiar daca ati intrat in somaj ca absolvent de institutie de invatamant.
am intrat in CCC din somaj pt absolventi institutie in invatamant dar nu mi-a fost pusa ca vechime in munca perioada in care am stat in CCC. Eu am mai lucrat cu carte de munca inainte sa intru in CCC dar angajatorul nu mi-a adaugat la vechime perioada in care am stat in CCC pt ca era obtinuta din somajul de absolvent.
Dupa cum observati , textul de lege citat nu face nicio distinctie cand considera perioada de CCC ca vechime in munca , precum si in specialitate.
Altfel spus, indiferent de modul in care ati beneficiat de indemnizatia pentru CCC - ma refer la calculul celor 12 luni , perioada respectiva este considerata vechime in munca , precum si in specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil se ia ca vechime? bodo2u bodo2u buna ziua...sper sa ma puteti lamuri intr-o situatie...sotia mea a nascut pe data de 18.07.2013, in aceasta perioada era angajata pana pe data de 31.08.2013 in ... (vezi toată discuția)
Ccc vechime in specialitate nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua. Concediul pentru cresterea copilului constituie vechime in specialitate? (vezi toată discuția)
Perioada somaj ralucard ralucard Buna ziua! As dori sa stiu ce perioade imi sunt luate in calcul la vechimea in munca, avand in vedere faptul ca lucrez la stat si beneficiem de sporul privind ... (vezi toată discuția)