avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare cerere civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare cerere civila

Buna ziua

Am primit de la instanta o comunicare prin care mi se solicita sa depun niste acte si dovada platii taxei de timbru ( am contestat un PV de amenda).
Am trimis aceste acte prin curier rapid si am primit o comunicare de anulare cerere civila, pentru ca nu am depus in termen actele solicitate??.
Ce pot face in aceasta situatie? eu vreau ca aceasta cerere sa-si urmeze cursul, nu mi se pare corect sa fie anulata atat timp cat eu am facut ce mi s-a cerut.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:13, 5 August 2015
daca aveti dovada ca ati trimis documentele solicitate, faceti cerere de revizuire
Anexati la cerere inca o data documentele, copie de pe dovada achitarii taxei si dovada comunicarii(solicitati de la firma de curierat). Aveti grija la termenul in care puteti face reexaminare, sa nu il depasiti
Revizuire sau reexaminare?
Multumesc
Puteti formula apel in termen de 30 zile de la primirea hotararii, apelul se depune la sectia de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului.
conf art 199 cod procedura civila
alin 5 - impotriva incheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitand motivat sa se revina asupra masurii anularii
alin 6- cererea de reexaminare se face in termen de 15 zile de la data comunicarii incheierii
Ptr.dna colega avocat Consuela Scarlat:la care Cod Proc.Civ. va referiti? Art.199 Noul Cod Proc.Civ. se refera la Inregistrarea cererii si are doar 2 alin,,ati vrut sa spuneti ,poate, art.200 NCPC(sic).Doar asa, aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate cererere pentru lipsa taxa timbru Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare fara a plati taxa de timbru, stiind ca instanta imi va trimite o comunicare cu valoarea acesteia. Am primito ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare, plangere amenda pv rovinieta webberas webberas Buna ziua, Am primit o amenda de rovinieta pentru o masina vanduta si scoasa de la taxe si impozite de anul trecut. Am deschis un dosar la judecatoria ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare la incheierea privind solutionarea cererii de ajutor public judiciar? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, speta pe care vreau sa v-o supun atentiei este urmatoarea: in 15 02.2013 am formulat o cerere de chemare in judecata, avand obiect obligatia de a ... (vezi toată discuția)