avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare

Buna ziua ! As dori tare mult sa-mi spuneti care este varsta la care ma pot pensiona si ce fel de pensie ! Data nasterii 8.04.1954 , sex masculin
data angajarii10.09.1981...( am lucrat 1 an si jumatate la canal unde am beneficiat de grupa ......, am avut un an somaj.......)......astept raspunsul ...multumesc mult!
Daca lucrati incepand cu 10/09/1981 si pana astazi:
Limita de varsta la 65 de ani.
Pensie anticipata partiala cand veti ndeplini conditia de stagiu de 35 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Penalizarea va fi de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.
1 an=9%
Pe 10/09/2015 aveti un stagiu de 34 de ani.
Nu pot sti daca in acestia aveti stagiu asimilat.
Multumesc din suflet pentru raspuns ...nu stiam daca somajul se ia in calcul la stagiul de cotizare .....inteleg ca da !
Da.
Intra in conditia de stagiu.
daca as mai lucra 6 luni in grupa 1 ( deci as avea 2 ani de grupa ) care ar fi situatia ?
Nu mai exista grupa I-a de munca.
A fost pana la 31/03/2001.

Alte discuții în legătură

Pensionare la cerere polaru polaru Care este data de pensionare la cerere ( conform OUG din iunie 2014 ) pentru o persoana de sex masculin , data nasterii 1 martie 1955 , lucreaza in invatamant ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ciubotarudan ciubotarudan Cand m-as putea pensiona anticipat sau patrial anticipat , avand urmatoarele date : sex masculin , nascut 20.06.1954 , 18 ani si 6 luni CIM ( din care 13 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie anticipata sau anticipata partiala kazimir2048 kazimir2048 Doamne ajuta.Va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg calculul virstei de pensionare antipata sau partial antipata.Mama nascuta in iunie 1965 are 26 de ani ... (vezi toată discuția)