avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie CCC

buna ziua, sotia mea este titularul unei intreprinderi individuale care a realizat profit anul trecut si anul in curs dar a nascut recent si vreau sa intreb in ce conditii poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in baza profitului, tinand cont ca are patru angajati pe firma. Din toate partile am aflat ca trebuie suspendata activitatea intreprinderii dar atunci ar insemna sa concediez si personalul. Exista o solutie de a delega pe cineva din cadrul firmei ca si administrator?
Cel mai recent răspuns: sasugabriel , utilizator 13:05, 5 August 2015
1. Deoarece nu au aparut inca modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu stiu sa va dau un raspins concret.

2. OUG 111/2010 spune ca trebuie sa suspendati activitatea de unde aveti venituri profesionale.

3. - De aceea va recomand sa intrebati la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
- Sau puteti intreba direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de crestere a copilului reactor reactor Buna seara, Doresc sa intru in concediul de crestere a copilului iar indemnizatia primita pe perioada stabilita de comun acord cu angajatorul (1 an) ... (vezi toată discuția)