avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Probleme cu depunerea declaratiilor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Probleme cu depunerea declaratiilor TVA


Buna ziua, Societatea S.A. la care tin evidenta contabila a fost platitoare de TVA de la infintare. La depunerea declaratiei 300 si 394 din 25 iulie 2015 (declaratie trimestriala), recipisa mi-a venit ulterior cu eroare si avea mentiunea “Contribuabilul nu este inregistrat ca platitor de tva”. Intrand pe ANAF si verificand starea unitatii am constatat ca: “Data ultimei cereri de inregistrare/mentiuni de la ONRC sau a ultimei declaratii de inregistrare/mentiuni de la organul fiscal competent” este 10 martie 2015 si “Data prelucrarii cererii de inregistrare/mentiuni de la ONRC sau a declaratiei de inregistrare/mentiuni de la organul fiscal competent, de catre ANAF” este 8 aprilie 2015. Deci de la 08 aprilie 2015 nu mai suntem platitori de TVA. In perioada aprilie – iulie 2015 am facturat catre clienti cu TVA si am primit facturi de la furnizori cu TVA pe care le-am dedus. In continuare nu mai dorim sa fim platitori de TVA. Ce trebuie sa facem ca sa remedirm situatia anterioara in contabilitate si sa intram in legalitate cu declaratiile ce trebuiesc facute.
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Corectare de efectuat la decont tva urmare rectificarii decl 394 gabrielita gabrielita Am depus decl 394 si dec tva 300 in iulie ac(termen de dep trimestrial).Dupa depunere ,am constatat omisiunea unei facturi primite,prestare cazare la hotel,in ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Termene de plata taxe pfa cristigolo cristigolo Buna ziua. Am infintat un PFA, in 27 aprilie 2013. Realizez venit numai din PFA si am ales impozitare in venit real. Care sunt termenele de plata ... (vezi toată discuția)