Doresc sa imi dau demisia cu preaviz, insa intampin niste dificultati si va rog sa ma ajutati cu niste informatii:
- asistent manager este functie de conducere sau executie? Angajatorul sustine ca este o functie de conducere deoarece sustine ca in cazul proiectelor cu finantare nerambursabila functia se afla in linia bugetara de managenent. Mentionez ca in contractul de munca nu este stipulat ca sunt angajata in cadrul unui proiect. In cazul ca este o functie de executie, cum pot demonstra angajatorului ca greseste?
- in contractul de munca se specifica ca perioada de preaviz este de 45 zile ceea ce contravine codului muncii (in cazul in care functia de asistent manager este de executie). Contractul de munca este bineinteles semnat de mine, dar ca orice proaspat angajat nu am dat importanta acestui aspect...
In conditiile prezentate mai sus, care este perioada de preaviz? Si in cazul in care eu stau in preaviz 20 zile lucratoare asa cum am precizat in demisie invocand art 81 din codul muncii, ce se intampla daca totusi angajatorul considera ca tre sa stau 45 zile?
1. In general, acea functie este considerata o functie de executie.
Art. 277 C.mun.
(1) In sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.
......
In acest caz, verificati in reg.intern sau in reg.de organizare si functionare a societatii daca functia dvs este considerata ca si functie de conducere
2. Potrivit art.81 alin.4 C.mun. : Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Gestionar
adrianstrat03
Buna ziua,
As dori sa stiu daca functia de gestionar este o functie de executie sau de conducere.
Mentionez ca in fisa postului nu este precizat acest lucru ... (vezi toată discuția)
Demisie
nicu35
buna ziua sunt sef depozit la un depozit de materiale de constructii si as vrea sa mi spuneti va rog cum pot demisiona?
am auzit mai multe variante nu stiu ... (vezi toată discuția)