Speta este urmatoarea: Societatea X are un conract Societatea Y, prin care Y se obliga sa ii plateasca niste facturi pe care X le-a platit unui tert, se emit facturile se accepta de catre Y dar nu se platesc.
Acum X trimite o notificare de conciliere directa, dar aceasta notificare este gresita(din cauza unei secretareeeeeee) in sensul ca suma totala este gresita (o virgula pusa aiurea) si ii lipseste si anexa care continea nr facturii data emiteri si suma. Bun un reprezentant de la juridic Y suna la X si ii spune, acum X corecteza notificarea si o trimite pe mail. Cum considerati trebuie sa repet toata procedura de trimitere prin posta sau pot sa fac dovada trimiteri rectificariilor si pe mail sau fax ?
Daca X ar vrea acum (asa trebuia sa faca de la inceput) sa introduca o actiune pe somatia de plata prevazuta de ordonanta 5 sau de 119? Credeti ca instanta va respinge actiunea ca nu s-a respectat termenul la conciliere ? Niste pareri daca se poate .....nu stiu cum sa repar aceasta situatie :sorry:
Da lucrul acesta il stiu, dar daca procedura concilierii direct a fost deja facuta, incorect dar facuta, mai trebuie sa respect termenul de 30 de zile de la primire ? Asta e marea mea dilema ....daca ajung in instanta partea adversa sa nu imi invoce faptul ca nu respectat procedura concilieri directe ....desi e nu e obligatorie ......:sorry:
Stimate user, procedura concilierii nu este obligatorie (nu este motiv de respingere) in cazul somatiei de plata. Introduceti actiunea fara a povesti de conciliere:
Art. 1. - (1) Procedura somaţiei de plată se desfăşoară, la cererea creditorului, în scopul realizării de bunăvoie sau prin executare silită a creanţelor certe, lichide şi exigibile ce reprezintă obligaţii de plată a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege şi care atestă drepturi şi obligaţii privind executarea anumitor servicii, lucrări sau orice alte prestaţii.