In situatia in care optez sa "merg" pe OG 5/2001, am facut si o Notificare + Conciliere cf. art. 720 C.pr.civ., am facturile semnate, ridicate de catre debitor, am o intrebare:
Notificarea am facut-o pe o suma, dar de la data respectiva si pana acum, cand vreau sa fac Cererea de chemare in judecata, s-au mai adunat ceva bani. Fac cererea pe suma din Notificare sau pe cea la data introducerii cererii?
Multumesc.
in cazul somatiei de plata nu este nevoie a fi indeplinita obligatia prevazuta de art.720 ind.1 c.pr.civ , somatia de plata putand fi facuta pe orice suma
debitul trebuie sa fie cert, lichid si exigibil, fara a da loc la interpretari
Cererea o faci pe suma de la data introducerii actiunii. In cadrul procedurii prevazute de OG5/2001 nu este obligatorie notificarea in temeiul 720. Dar ai grija ca facturile sa fie acceptate la plata, pentru ca altfel iti este respinsa ordonanta.
pui_horatiu a scris:
>In situatia in care optez sa "merg" pe OG 5/2001, am facut si o Notificare + Conciliere cf. art. 720 C.pr.civ., am facturile semnate, ridicate de catre debitor, am o intrebare:
Notificarea am facut-o pe o suma, dar de la data respectiva si pana acum, cand vreau sa fac Cererea de chemare in judecata, s-au mai adunat ceva bani. Fac cererea pe suma din Notificare sau pe cea la data introducerii cererii?
Multumesc.
Procedura Somatiei de plata este o procedura speciala. Pentru folosirea acestei proceduri Ordonanta prevede anumite conditii ce trebuiesc indeplinite in mod cumulativ si anume:- existenta unei creante certe, lichide si exigibile. - aceasta creanta sa reprezinte obligaţia de plată a unor sume de bani. - obligatia asumata prin contract, constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege. - obligatia sa rezulte din executarea anumitor servicii, lucrări sau orice alte prestaţii.
Prin urmare, nu sunt necesare Notificarea+procedura concilierii.
Cererea se va face pe suma care indeplineste conditiile aratate mai sus.
Firma rau-platnica
did_oana
buna ziua,
sunt agent comercial la o firma de distributie si una din firmele carei i-am dat marfa (cu factura) refuza sa imi faca plata desi a trecut ceva ... (vezi toată discuția)