avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare bani din facturi neplatite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare bani din facturi neplatite

sunt sc cu activitate de comert an grosssssss. livrez marfa unei alte sc cu profil de servicii in transport auto , utilaje si prestari sevicii de reparatii auto msi utilaj greu. lucrez cu acestia di anul 1999. pe masura ce se elibera marfa se emiteau facturi care erau semnate de cei in drept. facturile se achitau far o intelegere prealabila la 30, 60, 90 zile in functie de posibilitatile clientului. acum de 9 luni acesta nu a mai achitat din facturile aflate in sold , nimic. care sunt procedurile, daca exista un tipizat sau model de somatie , notificare sau altceva si care sunt pasii de urmat. se pot cere penalitati?????? rog help pt. incepatori cu stima:((
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 20:30, 11 Iunie 2010
intai le puteti adresa o invitatie la conciliere pentru a discuta situatia debitului restant iar mai apoi daca nu se prezinta la data stabilita, puteti introduce actiune in instanta.
daca aveti facturi semnate si stampilate de catre debitoare, puteti demara procedura somatiei de plata, daca nu, actiune in pretentii.
am avut zeci de discutii subliniez discutii cu ei incheiate toate cu promosiuni de plata, nu am vrut sa fortez nota tinand seama de colaborarea indelungata. facturile sunt bbigatoriu de stampilat la primire ???? stiam ca nu. nu exista o alta procedura mai putin formala inainte de concilierea directa ???
Urmati procedura concilierii in conformitate cu
prevederile art. 720 s.urm C.pr.civ si invitati reprezentatii
societatii la discutii cu privire la debitele datorate.
Daca nu va platesc, desi aveti facturi semante si stampilate
de reprezentatii societatii debitoare formulati somatie de
plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata! pui_horatiu pui_horatiu In situatia in care optez sa "merg" pe OG 5/2001, am facut si o Notificare + Conciliere cf. art. 720 C.pr.civ., am facturile semnate, ridicate de ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata a unei facturi de penalitati nico_mirea nico_mirea In baza unui art. dintr-un contract de prestari servicii care prevedere penalitati de 0,15% pe zi intarziere, societatea emite o factura de penalitati, avand ... (vezi toată discuția)
Firma rau-platnica did_oana did_oana buna ziua, sunt agent comercial la o firma de distributie si una din firmele carei i-am dat marfa (cu factura) refuza sa imi faca plata desi a trecut ceva ... (vezi toată discuția)