avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Citez: nu va putem finaliza dosarul de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Citez: nu va putem finaliza dosarul de pensie

Am depus dosar de pensionare luna aprilie 2015.Am primit o carte postala in care mi se cere ,,decizia de incetare a pensionarii,,din 1989 (pensionat sase luni invaliditate gr.2).Casa de pensii (Y) a cerut prin fax casei de pensii (Z) dosarul din acea perioada.Nu au primit nici-un raspuns.Au mai trimis un al doi-lea fax,nimic,...Am fost eu personal la casa de pensii (Z),cu o cerere si o imputernicire de la casa de pensii (Y),aici intradevar m-a ajutat o dn.sefa,si a vorbit cu arhivarul sa-mi rezolve problema.Nu s-a rezolvat,in arhiva au dosare numai incepand cu anul 2000.Am cerut o negatie la unul din ghisee,mi-au zis ca nu se poate asa ceva.Am fost din proprie initiativa la spitalul unde am fost operat in 1989,la arhiva,nici ei nu-l mai au.M-am intors,si am explicat casei de pensii (Y).Mi-au raspuns,citez: in acest caz nu va putem finaliza dosarul,ne trebuie acea decizie.Am intrebat: eu ce fac ?...Raspuns: Nu stim,mai asteptati,sa vedem... Mentionez: in dosarul depus de mine se gasesc alte acte medicale doveditoare de acea perioada de pensionare 1989,data la care a fost emisa,data la care s-a incheiat pensionarea,suma acordata pe perioada pensionarii,data la care m-am reangajat,toate datele din acele ,,hartii"medicale coincid cu cele din cartea de munca... Unde pot cauta acea decizie,ce pot face in continuare ??? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters192068 , utilizator 13:15, 7 August 2015
Ați mers și la comisia unde ați fost pensionat presupun medical?
Da,am fost,dansii iti elibereaza o ,,DECIZIA MEDICALA ASUPRA CAPACITATII DE MUNCA Nr.xxx din data ZZ/LL/A ...in care spune ca esti pensionat 12 luni.Cu acea decizie am fost la intreprindere si apoi la acea casa de pensii numita de mine (Y) cu toate actele care mi le-au cerut.Asta fiind valabil pentru ultima operatie din toamna lui 2014.
Deci toate acestea din 2015 exista, dar ei mai vor,......DECIZIE DE INCETARE A PENSIONARII ....(zi/luna/an)... aceea din 1989....
Comisia din 1989, (CONSILIUL POPULAR AL MUNICIPIULUI BUCURESTI SECTOR n.)nu mai exista ,(nici ca persoane)...Aceasta este numita de mine (Casa de pensii a municipiului Bucuresti sector (Z) care ar fi trebuit sa preia ei dosarele. In arhivele spitalului unde am fost operat in 1989,la casa de pensi din sectorul (Z),si la intreprinderea care m-a reangajat in 1989,nu exista acea decizie.Cum am precizat si mai sus,detin ,,hartii" medicale doveditoare la ce mi se cere,dar ele se numesc.....TRIMITERE CATRE INTREPRINDERE...TRIMITERE CATRE COMISIE...nu se numesc DECIZII..

Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
ContSters192068, utilizator
Asemenea decizii emit doar casele de pensii şi ar fi trebuit să aveţi şi dvs. un exemplar. Faceţi o sesizare la Casa Naţională de Pensii Publice, arătaţi care e situaţia şi cereţi să ia măsurile ce se impun. Eu nu văd altă soluţie.
[ link extern ]
Multumesc,doamna Gabriela,asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie ajofm-decizie pensionare limia de varsta-concediu medical Herra_ Herra_ Buna dimineata! Am o speta mai delicata. 1. Am primit in 03.06.2015 decizia de pensionare a unui salariat (pensie pentru limita de varsta) salariat pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme.de sanatate Habamia Habamia Buna ziua, ma numesc Maria am 46 ani si mai multe probleme de sanatate am depus la casa de pensii un dosar în vederea pensionării pe caz de boala dar comisia ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pensionare pe caz de boala gabriel59 gabriel59 buna dimineata,am si eu o prima intrebare.In functie de raspunsul d-voastra,poate o a va mai deranjez cu altele In cazul unei pensionari pe caz de ... (vezi toată discuția)