avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mai exista pedeapsa pentru denigrare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mai exista pedeapsa pentru denigrare?

Buna ziua, matusa mea a imprastiat prin satul natal al mamei mele diverse zvonuri despre mama mea. Viata personala, jigniri si vorbe urate. Matusa mea vrea sa se razbune pt ca mama mea are grija de bunica, financiar si moral, o ajuta la treburi casnice cand merge la ea (foarte des) si ii este frica sa nu ii "fure averea".
Daca exista martori oamenii la care matusa mea a vorbit-o de rau pe mama, se poate face ceva? Ei sunt dispusi sa dea declaratii, stiind clar cat de mult a ajutat-o mama pe bunica.
Precizez ca mama a avut o functie importanta in primaria satului inainte sa se mute la oras, se poate numi denigrare sau calomnie?
Imi pare rau, dar nu am stiut in ce subiect sa incadrez problema aceasta.
Este posibil, însă doar pe cale civilă și nu pe cale penală, calomnia nemaifiind infracțiune. Dacă sunt probe ale comiterii calomniei, mama poarte solicita și primi daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari si calomnie daniella28 daniella28 buna ziua,as vrea sa stiu daca sotul cu care ma aflu in divort se poarta urat cu mama mea,a tipat la ea,ii vorbeste urat,pe mine ma ameninta ca imi ia copilul ... (vezi toată discuția)
Calomnie Maria_Alexandra Maria_Alexandra Buna ziua! Parintii mei locuiesc la oras, insa la tara inca locuieste bunica din partea mamei si merg destul de des acolo pentru a o ajuta, in special mama ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)