avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizatie de constructie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de pasii pe care trebuie sa-i fac in vederea eliberarii unei autorizatii de constructie pe un teren pe care mai exista doar niste ruine dintr-o mostenire de la bunica cu o suprafata de 25 mp.
Terenul este proprietatea ( prin mostenire ) mamei mele iar eu doresc sa-mi recladesc pe scheletul pe care-l am ( daca se poate ) o casuta cu parter o mansarda.
Saptamana viitoare vor veni si cei de la cadastru pentru masuratori si studiu geotehnic.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:03, 10 August 2015
Pentru a obtine autorizatie de constructie,este necesar initial sa realizati proiect tehnic al constructiei pe care intentionati sa o executati
In baza proiectului tehnic,urmeaza sa solicitati la serviciul urbanism din primarie,eliberarea de autorizatie constructie si certificat de urbanism
În primul rând dacă există niște ruine, trebuie să obțineți o autorizație de demolare a acestora.
Apoi , solicitați un Certificat de urbanism pentru construire, faceți documentația cadastrală și apoi Autorizația de construire , având proiect făcut, inclusiv , pt. împrejmuire, dacă nu există.
Toate acestea le va solicita titularul dreptului de proprietate- mama- ca moștenitoare- și , eventual, faceți cu dânsa un act la notariat, prin care vă permite să construiți pe proprietatea dânsei. numit drept de superficie În acest caz. autorizația va putea fi pe numele d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Studiul geotehnic - verificator andreib andreib Ma aflu intro situatie fara iesire. Concret am depus o documentatie in vederea autorizarii unei constructii de locuinta parter plus mansarda. Am primit ... (vezi toată discuția)
Demolare si reconstruire luminita94 luminita94 Buna seara! Unde trebuie sa merg pentru a obtine un singur document daca vreau sa demolez o casuta si sa reconstruiesc in acelasi loc? (vezi toată discuția)