avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare si reconstruire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare si reconstruire

Buna seara! Unde trebuie sa merg pentru a obtine un singur document daca vreau sa demolez o casuta si sa reconstruiesc in acelasi loc?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 20:08, 17 Martie 2020
La Primărie! Obțineți în prealabil un Certificat de Urbansim, care o să prevadă ce documente trebuie să obțineți - avize/acorduri + proiect tehnic - apoi o să vi de emită autorizația de demolare și construire.
In functie de suprafata de teren pe care o aveti puteti solicita demolarea. DE ce? Ptr ca demolarea se face dupa obtinerea unei autorizatii de demolare. Dupa ce demolati, pe teren nu va mai exista cladire, drept ptr care vi se vor da retrageri care pot sa duca la o suprafata mica construita. Vedeti daca puteti sa pastrati ceva din constructia veche si sa solicitati consolidare si extindere. Puteti solicita unui arhitect, inainte de a demola, daca ptr terenul respectiv va incadrati cu o noua constructie sau se impune demolarea. Primaria unde se afla amplasat imobilul va elibereaza certificatul de urbanism. Daca este amplasat intr-un oras conditiile sunt mai severe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiectarea unei case valy 84 valy 84 Buna ziua. Am o casa in bucuresti, o casa veche din caramida si asa vrea sa o daram si sa fac alta in locul ei P + 1, parter 65 mp, etaj 65 mp. Cam cat m-ar ... (vezi toată discuția)
"(ne)"dreptul de reconstructie casa clau34str clau34str De curind am cumparat o casa intr-o curte comuna cu suprafata de 297 mp. In curte locuim 3 familii, deci am cumparat-o cu 1/3 teren in folosinta comuna.Casa ... (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)