avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Club sportiv-membri fondatori
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Club sportiv-membri fondatori

Buna ziua,
Am inteles ca pentru infiintarea unei asociatii de tip club sportiv este obligatoriu sa existe 3 membri fondatori. As dori sa stiu daca este legal ca dintre cei 3, unul sa fie persoana fizica iar altul sa fie o persoana juridica (SRL) al carei unic asociat sa fie aceeasi persoana fizica ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: missbeauty , utilizator 14:41, 13 Iulie 2009
Potrivit legii care reglementeaza infiintarea asociatiilor si fundatiilor, e posibil sa se infiinteze o asociatia avand ca membri fondatori atat persoane fizice cat si juridice. Astfel, Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, al unor colectivităţi sau, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial.
Printre elementele obligatorii care trebuie sa se regaseasca in actul constitutiv, sub sanctiunea nulitatii absolute sunt si datele de identificare a membrilor asociaţi: numele sau denumirea şi, după caz, domiciliul sau sediul acestora.
Iertati-ma, tot n-am inteles. Pot sa vin in actul constitutiv si eu ca persoana fizica, si firma mea la care sunt unic asociat?
Da, exista aceasta posibilitate ... prin urmare, atat dvs ca persoana fizica , cat si firma respectiva puteti deveni membrii fondatori ai unui club sportiv.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie/fundatie indian indian un adolescent care are 15 ani are capacitatea de a deveni membru (fondator) intr-o asociatie/fundatie ? (vezi toată discuția)
Se poate infiinta o asociatie culturala cu un singur membru? asociat unic? iacobdragomir iacobdragomir Stiu ca este un nonsen, dar un prieten a depus la judecatorie actele pentru a infiinta o asociatie culturala cu un singur membru. Stie cineva ceva? (vezi toată discuția)
Cetatean strain , ong , sponzorizari , fonduri de la stat . Andrei Keszeg Andrei Keszeg Buna ziua ! in vederea infiintarii unui ONG in Romania , ca cetatean strain , as avea in prealabil citeva intrebari la dumneavoastra : 1 - este posibil ... (vezi toată discuția)