sunt angajata in invatamant pe perioada determinata. am nascut pe 25 iulie si am lucrat in invatamant 21 luni inainte de nastere la scoli diferite: anul trecut la o scoala si anul acesta la alta scoala. concediul de lehuzie mi se termina pe 4 septembrie dar contractul cu scoala se incheie pe 31 august si nu indeplinesc cele 42 de zile de concediu dupa nastere. exista vreun impediment lucrul acesta pentru primirea indemnizatiei de 2 ani pentru cresterea copilului? daca nu exista vreun inpediment, ce acte sunt necesare in afara de cele scrise pe site, deoarece contabila de la scoala nu prea m-a lamurit ca nici ea nu nu prea stie cum se procedeaza. trebuie sa depun la dosar ceva special pentru cele 4 zile de concediu de lehuzie? sau poate pot depune dosarul mai devreme de cele 42 de zile de dupa nastere? mai sunt platita pentru cele 4 zile din concediu de lehuzie si de catre cine?
1. - Certificatul medical pentru cele 4 zile de concediu de maternitate (pe luna septembrie) il depuneti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care il va plati.
- Intrebati la CJAS ce acte trebuie sa duceti la depunerea certificatului medical.
2. - Dupa terminarea concediului de maternitate puteti sa depuneti la Primarie actele pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
- Lista cu actele necesare, specifice situatiei dvs., o procurati tot de la Primarie.
- Actele see depune in cel mult 60 de zile lucratoare de la data terminarii conecediului de maternitate.
- Daca le depuneti mai tarziu primiti indemnizatia incepand cu data depunerii actelor la Primarie.
3. Indemnizatia pentru CCC nu se acorda mai devreme de incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.