avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajata pe perioada determinata. Primesc indemnizatie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajata pe perioada determinata. Primesc indemnizatie?

sunt angajata in invatamant pe perioada determinata. am nascut pe 25 iulie si am lucrat in invatamant 21 luni inainte de nastere la scoli diferite: anul trecut la o scoala si anul acesta la alta scoala. concediul de lehuzie mi se termina pe 4 septembrie dar contractul cu scoala se incheie pe 31 august si nu indeplinesc cele 42 de zile de concediu dupa nastere. exista vreun impediment lucrul acesta pentru primirea indemnizatiei de 2 ani pentru cresterea copilului? daca nu exista vreun inpediment, ce acte sunt necesare in afara de cele scrise pe site, deoarece contabila de la scoala nu prea m-a lamurit ca nici ea nu nu prea stie cum se procedeaza. trebuie sa depun la dosar ceva special pentru cele 4 zile de concediu de lehuzie? sau poate pot depune dosarul mai devreme de cele 42 de zile de dupa nastere? mai sunt platita pentru cele 4 zile din concediu de lehuzie si de catre cine?
Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
ana-maria_sandu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-maria_sandu , utilizator 11:34, 15 August 2015
1. - Certificatul medical pentru cele 4 zile de concediu de maternitate (pe luna septembrie) il depuneti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care il va plati.
- Intrebati la CJAS ce acte trebuie sa duceti la depunerea certificatului medical.

2. - Dupa terminarea concediului de maternitate puteti sa depuneti la Primarie actele pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
- Lista cu actele necesare, specifice situatiei dvs., o procurati tot de la Primarie.
- Actele see depune in cel mult 60 de zile lucratoare de la data terminarii conecediului de maternitate.
- Daca le depuneti mai tarziu primiti indemnizatia incepand cu data depunerii actelor la Primarie.

3. Indemnizatia pentru CCC nu se acorda mai devreme de incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
mutumesc mult pentru informatii. de asemenea si pentru urari :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Tatal in concediu de crestere a copilului? benci1900 benci1900 Buna ziua! Urmeaza sa nasc in august si am decis ca sotul meu sa intre in CCC timp de un an. Insa situatia noastra este destul de complicata... El lucreaza la ... (vezi toată discuția)