avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu bancile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu bancile

In anul 2006 am girat un coleg de serviciu cu apartamentul meu la o banca in euro si cu un umprumut in lei (pe numele meu dar banii tot la fostul coleg au ajuns), de la o alta banca. In luna ianuarie 2009 si-a dat demisia,disparind(fara sa stiu unde)cu familie cu tot.Eu din luna iunie anul acesta am iesit la pensie si am ramas datoare in locul lui la ambele banci.Ratele la cele doua banci pe luna ajung cit pensia mea.Una dintre banci nu face rectificare de rate pe motivul ca lipseste titularul (sunt girant), la cea de-a doua banca unde sunt titular imi recalculeaza rata lunara ,dar cu toate acestea tot atit imi revine de plata cit plateam inainte de pensie. Solicit va rog sfaturi in aceasta speta.
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 20:48, 11 Iulie 2009
Cu tot respectul doamna, un sfat trebuia sa il cereti inainte sa semnati. Contractul de credit nu poate fi modificat fara acordul debitorului principal. Ar trebui sa nu platiti cateva rate sa fie trecut in extrabilant si apoi sa faceti o intelegere cu banca, dar nu e deloc in interesul dumneavoastra pentru ca ar incepe sa curga dobanda penalizatoare. Ar trebui sa angajati un detectiv particular care sa incerce sa il gaseasca pe acest fost coleg. este singura dumneeavoastra sansa de a putea sa scapati de plata acestor credite. Poate are bunuri imobile ce ar putea fi executate de catre banca. In ceea ce priveste creditul contractat de dumneavoastra ... nu aveti decat sa il platiti. Imi pare rau pentru situatia in care v-ati bagat !
Ati putea incerca pe calea unei cereri de chemare in judecata sa cereti instantei sa oblige banca sa se indrepte mai intai impotriva debitorului principal, in cazul in care acesta ar avea ceva bunuri imobile. Daca nu are , sunteti buna de plata.
SUCCES.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)
Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Titular credit decedat, girantul continua sa plateasca marr marr Buna ziua. Va schitez urmatoarea situatie: X ia credit bancar fara sa returneze o mare parte de banii respectivi. In timp se ajunge la executie silita. Din ... (vezi toată discuția)