Buna ziua. Sunt divortata de 3 ani si 6 luni iar din toata aceasta perioada fostul sot a platit ficei noastre , pentru care avem custodie comuna, aproximativ jumatate din perioada. Acum suntem stabilite( eu si fica ) intr-o tara memba U.E. Am o procura de la fostul sot in care declara ca este de acord cu plecarea copilului si stabilirea ei aici precum si faptul ca este de acord ca eu sa deschid actiune in instanta prin care sa cer custodia exclusiva. As vrea sa recuperez banii pe care acesta nu i-a platit dar observ ca aproape ca nu se poate asa ceva. Ce sanse am si cum ar trebui sa procedez mai ales ca nu mai locuiesc in Romania? Pot cere judecarea in lipsa ( pentru a obtine custodia si obligarea acestuia la plata pensiei macar de acum inainte nu neaparat si cea neplatita)? Mentionez faptul ca in urma cu 2 luni am fost in tara am incercat sa luam legatura cu el dar nu ne-a raspuns. Am fost la parintii lui cu care am stat de vorba foarte bine, acestia spunandu-mi ca ma roaga sa nu ii fac probleme ca vor vorbi ei cu fostul sot( care inteleg ca locuieste intr-un alt oras si care a avut probleme financiare) si ca ii va trimite bani fetei, lasandu-mi datele de contact, adresa etc. Multumesc anticipat.
In procura pe care o am de la el pentru a iesi din tara cu minora este mentionat faptul ca este valabila pana la majoratul copilului, aceasta avand acum 14 ani. Sa apelez la un executor judecatoresc.....nu cred ca are ce sa execute. Pot cere in plangerea penala judecarea in lipsa? Poate fi depus dosarul de o alta persoana decat eu sau poate fi trimis prin posta?
Divort cu nabadai
cipair
1. Doresc sa aflu daca pot castiga un proces ( daca il intentez ) impotriva \" fostei \" , cu privire la castigarea custodiei copiilor nostrii ( am o fetita ... (vezi toată discuția)