avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren arabil

doresc sa cumpar un teren arabil pe care am un contract de arenda dupa afisarea intentiei de vanzare trebuie sa treaca neaparat 30 de zile dat fiind faptul ca eu sant primul premtor??cum as putea ocoli acest termen de 30 de zile ??
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:49, 7 August 2015
Nu il puteti ocoli. Chiar daca aveti drept de preemptiune asta nu inseamna ca sunteti primul care are drept de achizitie. Inainte au drept coproprietarii si apoi restul. In plus, daca cineva ofera un pret mai mare terenul nu va fi vandut arendasului doar ptr ca are drept de preemptiune.

www.avocatnet.ro/content/art...
multumesc citisem si eu din scoarta in scoarta toate aceste prevederi dar m-am gandit ca este o portita de iesire pe care eu nu o vad.
daca coproprietarii dau o declaratie notariala ca renunta la dreptul de premtiune tot egal cu zero este ???
Chiar daca coproprietarii renunta la dreptul de preemptiune poate sa fie un cumparator care sa ofere cu 5-10% mai mult decat ofera arendasul.
Daca ati fi in locul vanzatorului cui ati vinde? Arendasului sau celui care ofera mai mult?
Dreptul de preemptiune nu inseamna ca vanzatorul are obligatia sa vanda unui preemptor in conditiile in care are oferte de cumparare mai bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Teren arabil in arenda lupu iulian lupu iulian Buna ziua am urmatoarea intrbare Am un teren arabil in arenda cu contract de arenda inregistrat la primarie pe care vreau sa il vand ,dar arendasul nu ofera ... (vezi toată discuția)