Un parinte, depune, la notar, un testament autentic, pentru un imobil, pe numele unui copil al sau. Ulterior, in cazul unei executari silite pe bunurile parintelui, acel imobil lasat prin testament autentic copilului sau, poate fi supus executarii silite?
Va multumesc!
Da, prin testament , las acel imobil copilului meu minor; eu, ma refer la faptul daca pe bunurile mele ( ale parintelui in viata ) va fi o executare silita, imobilul lasat prin testament autentic, la notar, poate fi supus executarii silite pentru a fi scos la licitatie sa fie recuperata suma datorata de mine, (parinte) in viata?
Da, încă o data va zic ca poate fi vândut la.licitație, faptul ca îl lăsați prin testament nu îl protejează de o executare silita. Mai dați banii și pe autentificarea testamentului degeaba.
Am inteles, va rog sa-mi scuzati insistenta; dar daca i-l vand, sau care ar fi o modalitate de a evita o executare silita pe bunurile mele, ( deocamdata nu se pune problema unei executari silite insa, nu mai am posibilitati financiare sa achit, lunar, integral rata la banca si ma gandesc in perspectiva); daca nu pot sa i-l vand copilului, pot sa-l vand socrilor mei?
Ați face alta greșeală, adică ați rămâne și fără bun și dator.
Vindeți pe bune, achitați creditul și dacă va rămân bani, luați ceva mai mic.
Sau ma rog, chiar dacă nu dați banii la banca, vindeți unui terț de buna credință și încasați banii, retrageți din cont și vedeți mai departe ce faceți cu ei.
Oricum, acum banii se dau prin banca, dacă ați fi vândut socrilor, vânzarea putea fi ușor revocați de către instanta la cererea creditorului.
Executare silita
ramona83
buna ziua, am marea rugaminte la dvs. cei care sunteti in masura sa imi explicati si totodata sa ma ajutati si sa imi dati sfaturi ce si cum sa fac cu ... (vezi toată discuția)