avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare bara sustinere scari intrare subsol boxe.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare bara sustinere scari intrare subsol boxe.

Buna ziua,
Rog cine poate da o solutie/procedura, de urmat pentru deblocarea unei balustrade. Un proprietar din bloc, are de mai multi ani de zile vita de vie agatata pe stalpi fier, pe terenul public. In boxa sa in fiecare an produce cateva sute kg vin. Pentru diferite activitati la vie si-a facut doua scari din lemn/fier. Tot timpul aceste scari, sunt depozitate pe balustrada ce se coboara la boxa. Pina acum 2 luni, nu s-a pus problema asa de stringent, foloseam balustrada cu greutate, dar acum incurca 100%. In bloc persoana cu handicap ( cu acte in regula ), are nevoie totala de acea balustrada pentru a merge la boxa sa, din subsol, astfel se poate accidenta grav. Unii proprietari ( inconstienti ), au spus ca, " cum a folosit-o pana acum, asa sa faca in continuare.
Asociatia de proprietari este una mica ( un bloc / o scara / 20 apartamente / 42 persoane)
S-a solicitat proprietarului acelor scari, sa le gaseasca alt loc. Solicitarea a fost facuta in mod verbal, notificat pe lista de cheltuieli a asociatiei cu sematurile de rigoare, afis special cu somare sa ridice scarile, semnat de presedinte si 2 membri. Acest proprietar, a motivat ca afara sub un gard de fier / sub vita lui de vie, legata cu lant ca si o bicicleta ii este frica ca vor fi furate, si la ploaie vor putrezi. Pentru acest om important este VINUL, si nimic altceva. Ca aspect terenul ( primariei ), apare plin de verdeata. Asa cum se intampla si cu alte ocazii, ceilalti proprietari se eschiveaza pentru a interveni, in apararea realitatii / legalitatii dreptului de folosire a unui bun comun. Iar presedintele spune ca mai mult de atat nu poate face, nu vrea cearta cu restul proprietarilor., ( Incalca un drept pentru asa zisa liniste ). Este exclus faptul ca o parte din vinul produs ar fi dirijat catre unii proprietari din bloc. O parte din vinul produs este chiar supus vanzarii unor cunostinte/neamuri ale acestui proprietar ( in perioada Craciunului / Pastelui ), el care incalca orice drept comun, fara sa-i pese.
Ma gandesc daca sesizez Primaria v-a spune ca nu se baga in proprietatea privata, poate si Politia locala de asemeni.
De aceia va sriu si va solicit cateva solutii de urmat.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 00:51, 12 August 2015
Faceti sesizare scrisa catre Presedinte (sa va dea nr.de inregistrare), iar daca in termen de 10 zile nu primiti raspuns, va adresati Primariei, departamentul Asociatiile cu Proprietari.
Ma gandesc daca sesizez Primaria v-a spune ca nu se baga in proprietatea privata, poate si Politia locala de asemeni.

Calea de acces catre subsolul tehnic/boxe este parte comuna ,a carei destinatie si aspect nu poate fi modificata de catre proprietar fara acordul asociatiei de proprietari
Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari=presedintele de asociatie, care detine autoritatea si competenta sa dispuna masurile necesare
Avand in vedere ca ati discutat cu viticultorul, ati discutat cu presedintele, cu vecinii...., faceti sesizari catre Primarie, Politie, Directia de sanatate publica... si nu mai asteptati pentru ca este seceta si anul acesta strugurii se coc mai repede iar in 2-3 saptamani vor fierbe butoaiele cu must.
Fermentarea mustului la subsolul blocului este periculoasa pentru sanatatea vecinilor indiferent ca le place sau nu tulburelul.
In interventia mea, am spus ca toate solicitarile facute ( lista de cheltuieli comune, informare cu somatie la avizier ....) sunt semnate de presedinte. Exista si un tabel cu semnaturile celor 19 proprietari ca sunt de acord ca balustrada trebuie deblocata. In final presedintele a spus ca s-a implicat in a expune la fisier, ca viticultorul sa-si ia scarile de lemn de pe balustrada. Acum am facut cunoscut si Primariei si astept un raspuns de la ei. Viticultorul ignora totul, scarile sunt tot pe balustrada. La ultima intrebare ( d-le de ce nu ridici scarile de lemn de pe balustrada ), el a raspuns : Le-am dat vecinului de la etaul 4. ( om la 82 ani bolnav de guta ), sa ma duc la acesta sa-i spun.
Bine ca ati sesizat Primaria. Dar sesizati si Politia si Directia de sanatate publica.

Alte discuții în legătură

Boxa subsol claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, unul din vecini de pe scara blocului si-a facut o boxa la subsolul blocului, in planurile blocului nu sunt prevazute spatii pt depozitare in ... (vezi toată discuția)
Vecinii cer imperios sa mut parchetul de la subsol ciresel ciresel Buna ziua. as dori un sfat sau o informatie. In urma cu doua saptmani am inceput renovarea apartamentului personal asa ca mi am scos parchetul prima ... (vezi toată discuția)
Vecin abuziv si nebun (?) FredSiBarney FredSiBarney In blocul in care locuiesc, unde sunt 3 scari a cate 40 de apartamente/scara, exista un vecin la scara unde locuiesc si eu, care in mod abuziv, si consecvent, ... (vezi toată discuția)