avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinii cer imperios sa mut parchetul de la subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinii cer imperios sa mut parchetul de la subsol

Buna ziua.
as dori un sfat sau o informatie.
In urma cu doua saptmani am inceput renovarea apartamentului personal asa ca mi am scos parchetul prima data.Pentru ca o ruda il vroia el,il depozitez temporar la subsol.
Desi la subsol, nu jeneaza pe nimeni(l am pus sub scari in niste saci si desi mai sunt si alte lucurui uitate de ani de zile(masa de bucatarie,o scara de lemn, o usa din lemn,etc)m am trezit la usa, dupa o saptamana cu administratoru ,cum ca niste vecini s au plans de parchetul meu si sa l iau de acolo
i am cerut sa mi dea nr de orrdine la plangerea vecinilor dar a zis ca i doar verbala
azi imi arata o asa numita plangere in care nu apare nume,doar subsemnatii,in care se spune sa iau parchetu din cauza unor anumite norme psi.si niste semnaturi.
Este clar ca este discriminare altfel i ar deranja si alte lucruri uitate in boxa de ani sau chiar frigidere depozitate pe casa scarii care evident intra in contradictie cu normele psi
intrebarile mele sunt:
-reclamatia vecinilor este nula avand in vedere ca nu apare nume?administratoru se poate autosesiza si la cereri anonime?si in acest caz nu este discriminare cerandu mi doar mie sa mi mut lucrurile?nu ar trebui sa puna pe afisier pentru toata lumea?
-un vecin mai zelos poate chema pompierii sa mi dea mie amenda ca am depozitat parchetul acolo?nu trebuie demonstrat ca i al meu si ca l am pus eu acolo.
multumesc anticipat

Ultima modificare: Joi, 27 August 2015
ciresel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:21, 27 August 2015
Sunt multe aspecte care pot fi luate in discutie
Concret dvs ocupati partea comuna de imobil-fara acordul asociatiei de proprietari
Dispozitiile L nr 230/2007 prevad concret ca proprietarii nu pot schimba destinatia sau aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Mai mult ISU nu permite si sanctioneaza pecuniar depozitarea de bunuri cu risc
Nu este necesar sa asteptati sesizarea oficiala a autoritatilor pentru a suporta eventualele amenzi si inrautatirea relatiilor cu vecinii
nu trebuie demonstrat ca i al meu si ca l am pus eu acolo.

Chiar credeti ca nu se gasesc vecini atat semnatarii plangerii cat si alti binevoitori care sa confirme ca dvs ati realizat igienizare/imbunatatiri la apartament ?
Incercati sa comunicati presedintelui de asociatie rugamintea de a depozita temporar sacii cu parchet-astfel incat sa aveti acordul acestuia
Scoateti parchetul depozitat la subsol pentru ca din ceea ce spuneti o sa-l dati unei rude. Chemati ruda sa ia parchetul si ati rezolvat o problema. Apoi faceti sesizare catre presedintele asociatiei si solicitati sa ia masuri si sa se evacueze tot ce este depozitat la subsol. Este un spatiu comun si are alta utilitate si nu aceea de magazie de vechituri.
Daca nu se va face curatenie in subsol, atentionati prietenos presedintele ca o sa sesizati ISU, Primaria, Directia de sanatate publica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozitare vechituri pe casa scarii aea aea buna In un bloc unde locuiesc de aprox. 1 an la etajul 1 ap 4 a depozitat in fata usii o masina de spalat veche, ruginita, de peste 2 luni la parter pe ... (vezi toată discuția)
La subsolul blocului prin intelegere intre locatari sunt boxe, ... maria1956 maria1956 La subsolul blocului prin intelegere intre locatari sunt boxe, utilizate drept loc de depozitare..Prin constructia blocului la subsol in spatiul de sub ... (vezi toată discuția)
Blocare bara sustinere scari intrare subsol boxe. zdanut zdanut Buna ziua, Rog cine poate da o solutie/procedura, de urmat pentru deblocarea unei balustrade. Un proprietar din bloc, are de mai multi ani de zile vita de vie ... (vezi toată discuția)