avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum poate o persoana fizica fara venit sa devina ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum poate o persoana fizica fara venit sa devina co-asigurat in sistemul de sanatate?

Este vorba despre posibilitatea de a utiliza servicii medicale in calitate de asigurat de catre o persoana in varsta de 57 ani. Nu a fost angajat si nu a realizat venituri in ultimii 20 de ani.Care ar fi pasii de urmat pentru a deveni co-asigurat? de exemplu poate fi co-asigurat cu fiul sau? este important de mentionat ca persoana fara venit are domiciliul in Brasov iar fiul lui, care realizeaza venit, domiciliaza in Bucuresti.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:51, 7 August 2015
Mergeti si va informati acolo.
De putut se poate plati personal de persoana dar poate exista o limita de varsta.
Daca pana la aceasta varsta nu a fost asigurat...statul at pierde...
NU se poate sa fie asigurat prin alta persoana.
Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Astfel parintii fara venituri proprii pot deveni coasigurati in sistemul de sanatate.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-asigurare PetrescuVlad PetrescuVlad Cum se poate deveni co-asigurat ptr o persoana peste 26 de ani, ruda de gradul 1, avand ca dovada de la Circa Financiara ca nu a avut nici un venit in anul ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate anamaria822 anamaria822 Nu mai lucrez de 5 luni si am ramas insarcinata.Cum pot beneficia de asigurarea medicala?Trebuie sa platesc din urma? (vezi toată discuția)