avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... aducerea copilului din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

aducerea copilului din strainatate

Am un baiat de 11 ani din prima casatorie si pe cand avea 2 ani si 6 luni am divortat de tata lui,primind o pensie alimentara calculata la salariul lui din Spania cu acte in regula.Pensia alimentara nu am primit-o niciodata iar plangerea la politie sa finalizat cu un raspuns absurd,,Nu e facut tratat intre Spania si Romania ca sa ii putem face ceva,, deoarece sau gasit cont pe numele lui in Spania cu bani iar in Romania nu avea nimic pe numele lui.Am lasat-o asa dar dupa cca 5 ani a venit in tara si si-a vazut copilul,i-a promis multe la copil(tableta,camera lui,excursii la mare ,etc)Eu intretimp m-am recasatorit si am stat impreuna toti(baiatul din prima casatorie,al-2-lea baietel si sotul)pana a venit in tara si ia bagat in cap toate prostiile la copil iar el a inceput sa nu mai asculte,nu mai mancat,la scoala nu mai vroia sa invete asa bine(cls-1 a luat premiul intai;iar a-2-a dupa ce a venit a luat mentiune)si am decis sa il las la tata lui in Spania sa il cunoasca si sa vada cum e.A plecat din tara cu bunica din partea tatalui si o procura ca are voie sa circule cu bunica la tata lui in Spania pe o perioada de 6 luni era valabila.
Dar copilul e plecat de 2 ani si nu mai vrea sa il aduca inapoi ca ii frica ca nu il mai las desi intelegerea verbala la telefon era sa faca scoala acolo iar in vacante sa vina acasa.
Am uitat sa mentionez ca acuma copilul sta cu mama vitrega,cei 2 frati vitregi si cu tata cand si cand ca lucreaza ca paznic si nu merge acasa cu saptamanile,iar copilul meu e crescut de altii si ii baga in cap tot felul de prostii despre noi si mai ales despre mine care l-am crescut singura 6 ani.Vorbesc cu el la telefon aproape zilnic de cca 2 luni de cand am primit numarul lui de mobil pe care il avea demult.
Am vrut sa merg eu dupa el cu avionul dar imi e frica ca daca merg si nu mi-l aduce la aeroport,eu ce fac?ca nu cunosc limba si nici imprejurimile.
Vreau sa imi vad copilul si sa il strang in brate!
Nu am zeci de lei sa imi iau un avocat sa il dau in judecata pentru custodie comuna iar si asa cand am vorbit cu fostul sot el nici macar nu vrea sa auda de asa ceva.
Ma puteti ajuta cu un sfat ca sa imi vad copilul,va rog,sau ce trebe sa fac ca sa nu aibe de suferit copilul.
Multumesc anticipat si astept raspuns.





Cu respect,
Alina
Cel mai recent răspuns: alina-h , utilizator 14:40, 7 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dificil- probleme cu copiiii din alte relatii elenin elenin Buna ziua !!! Dupa 4 ani si jumatate cu un barbat spaniol , am ajuns la capatul rabadarilor . El are un baiat in varsta de 11 ani , separat de mai bine de 7 ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti in comun fara program de vizita Simona-ym Simona-ym Buna ziua. in urma divortului am obtinut custodia comuna a copilului dar nu avem un program de vizita stabilit din cauza timpului in care tatal este mai mult ... (vezi toată discuția)
Ieșire din țară cu minorul fără acordul celuilalt părinte, pensie de întreținere și multe complicații. vă rog să mă ajutați vanesa1605 vanesa1605 acum 15 ani m-am casatorit nu dupa mult timp am plecat cu el in spania unde locuia de multi ani cand am ajuns m_am interesat ca eram insarcinata de el de ... (vezi toată discuția)