avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune mostenire

Buna ziua,

Matusa mea, care a locuit in strainatate a decedat. Eu, cetatean roman, ii sunt mostenitoare prin testament.
Pentru a transfera cuantumul mosteniri in Romania este necesar sa deschid succesiunea in Romania?
Daca da, care sunt documentele necesare si in ce interval de timp trebuie sa deschid aceasta succesiune? exista taxe de mostnire in acest caz?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:40, 8 August 2015
Unde are bunurile matusa si ce bunuri are?
Taxe de mostenire exista oriunde in UE si nu numai. Care este tara unde are bunurile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succestiune in germania si spania natural1 natural1 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: Mama mea este nepoata unei matusii cu cetatenie germana care decedat in Romania. Sotul dansei din Germania traieste. ... (vezi toată discuția)
Cine are drept de deschidere succesiune niculici2006 niculici2006 Buna seara! Este vorba de o casa la tara din bunici , parinti ..Bunicii au avut 3 fete : mama (care a decedat demult), matusa care locuia la tara si o alta ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)