avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se depune demisia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se depune demisia?

Am hotarat sa imi depun demisia in perioada in care atat eu, cat si patronul, eram in concediu de odihna( nu a fost premeditat, atunci mi s-a oferit un loc de munca, si se grabeau foarte tare, ma asteptau fix 20 zile lucratoare, deci nu am mai putut astepta 2 saptamani cu depunerea demisiei).Am mers la firma, am inregistrat demisia in registru, am predat-o la contabilitate(nu mi-am sunat patronul sa-l anunt).Cand s-a intors din concediu, patronul m-a pus sa refac demisia datata cu ziua urmatoare celei in care l-am informat de decizia mea, pe motiv ca nu era la firma, deci nu a luat la cunostinta la data la care am vrut eu.A procedat corect?Am procedat corect?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:35, 8 August 2015
Nu are nicio legatura , depunerea demisiei cu lispa patronului.

C.i.m. inceta la expirarea termenului de preaviz.
Demisia este un act unilateral al angajatului care nu trebuie justificat si nu este necesar acordul angajatorului.
Termenul curge de la data inregistrarii.
Ati procedat corect si trebuie sa respectati termenul de preaviz prevazut in c.i.m..
Termenul de preaviz nu curge de la data inregistrarii demisiei , ci de a doua zi.
Multumesc
Ce usor pare la prima vedere dupa raspunsurile predecesorilor! Insa nu este asa!
1. Faptul ca patronul era in concediu nu are nicio valoare juridica;
2. Faptul ca dvs. erati in concediu are valoare juridica !
3. Asa cum nu puteti primi preaviz in perioada concediului de odihna nici dvs. nu puteti SOLICITA demisia decat incepand cu prima zi lucratoare de dupa finalizarea concediul de odihna! Cu exceptia cazului in care vi s-a facut o cerere de rechemare la munca! Ce e drept o puteti inregistra cu orice data in perioada de coincediu dar data de la care cereti incheierea raporturilor de munca este "cu prima zi lucratoare de dupa finalizarea concediul de odihna"!
4. Totodata va trebui sa tineti cont (cel putin legal) de modul in care firma prin administrator va accepta demisia cu sau fara preaviz!
IN concluzie:
1. Nu puteti cere demisia decat incepand cu o data in care sunteti in activitate
2. Putin va pasa daca dupa 3 absente nemotivate vi se incheie contractul de munca! Codul Muncii in forma actuala prevede drepturi super ptr angajati! Nu mai exista litera i ptr desfacerea contractului de munca!

Alte discuții în legătură

Demisie urmata de concediu hero hero pot sa -mi depun demisia si apoi sa-mi efectuez concediul de odihna (pe durata preavizului)? (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Buna o persoana lucreaza de anul trecut din februarie la un magazin ... Ingheta Ingheta Buna O persoana lucreaza de anul ttecut din februarie la un magazin alimentar.se lucteaza o zi si o zi liber.;asadar doua persoane.anul trecut in ... (vezi toată discuția)