avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se depune demisia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se depune demisia?

Am hotarat sa imi depun demisia in perioada in care atat eu, cat si patronul, eram in concediu de odihna( nu a fost premeditat, atunci mi s-a oferit un loc de munca, si se grabeau foarte tare, ma asteptau fix 20 zile lucratoare, deci nu am mai putut astepta 2 saptamani cu depunerea demisiei).Am mers la firma, am inregistrat demisia in registru, am predat-o la contabilitate(nu mi-am sunat patronul sa-l anunt).Cand s-a intors din concediu, patronul m-a pus sa refac demisia datata cu ziua urmatoare celei in care l-am informat de decizia mea, pe motiv ca nu era la firma, deci nu a luat la cunostinta la data la care am vrut eu.A procedat corect?Am procedat corect?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:35, 8 August 2015
DumitrascuPetrica a scris:

..
1. Nu puteti cere demisia decat incepand cu o data in care sunteti in activitate
...


Codul Muncii nu reglementeaza faptul ca , demisia se poate depune numai in zilele in care un salariat se afla la munca.
Nu mai exista litera "i" dar in cazul in care pleaca fara a respecta termenul de preaviz angajatul poate fi tras la raspundere pentru eventuale prejudicii cauzate angajatorului in termen de 3 ani de la incetarea c.i.m..
Altfel toti ar pleca fara sa respecte termenul de preaviz pe motiv ca fostul angajator nu mai are ce sa-i faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie urmata de concediu hero hero pot sa -mi depun demisia si apoi sa-mi efectuez concediul de odihna (pe durata preavizului)? (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Buna o persoana lucreaza de anul trecut din februarie la un magazin ... Ingheta Ingheta Buna O persoana lucreaza de anul ttecut din februarie la un magazin alimentar.se lucteaza o zi si o zi liber.;asadar doua persoane.anul trecut in ... (vezi toată discuția)