avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PFA SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PFA SSM

Buna ziua ,
Daca nu am studii superioare tehnice si am studii superioare economice,am curs de 80 ore SSM,lucrez in domeniu si doresc sa fac un master in SSM, pot fi conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie? eventual PFA? Sau fac master degeaba? .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:21, 8 August 2015
Buna dimineata,

Conform H.G. 1425 cu modificarile si completarile ulterioare:
Art. 23
(2) Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50.
Art. 32
(2)Conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50.
Art. 50
(1)Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior care trebuie indeplinite in mod cumulativ sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b)curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c)absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2)Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3)Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

In concluzie, chiar daca faceti master in domeniul securitatii si sanatatii in munca, neavand diploma de licenta sau diploma de absolvire in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice nu puteti profesa ca si conducator al serviciului intern sau extern in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Cu stima,
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2015
tudorvle, utilizator
Cred ca nici master in domeniul ssm nu puteti face la o universitate de stat. Poate fi posibil la o facultate privata (neautorizata de catre Ministerul educatiei nationale), ale carei diplome nu au valoare universitara, nefiind recunoscute de catre institutiile abilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri ssm adrcarlos adrcarlos Buna seara, Poate cineva sa ma ajute, va rog, ... Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 ... (vezi toată discuția)
Conducator al serviciului intern de prevenire si protectie marivasi marivasi Daca am studii superioare tehnice si am absolvit un curs postuniversitar SSM cu durata de 180 ore, pentru a putea fi conducator al serviciului intern de ... (vezi toată discuția)
Servicii externe ssm floriontehnic floriontehnic Care este diferenta dintre conducatorul unui serviciu intern de prevenire si protectie si conducatorul unui serviciu extern? multumesc! (vezi toată discuția)