Bună ziua. Sunt economist fără masterat, am un curs SSM de 80 ore si curs postuniversitar de 240 ore. Pot fi șef la serviciul intern de prevenire şi protecţie? Angajatorul are peste 300 angajați. Mulțumesc.
Art. 23 din H.G. 1425/2006
(1) Serviciul intern de prevenire şi protecţie trebuie să fie format din lucrători care îndeplinesc cel puţin cerinţele prevăzute la art. 49 şi, după caz, alţi lucrători. (2) Conducătorul serviciului intern de prevenire şi protecţie trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 50. (3) Începând cu data de 1 iulie 2011, serviciul intern de prevenire şi protecţie trebuie să fie format din lucrători care au contract individual de muncă cu normă întreagă încheiat cu angajatorul.
Art. 50
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Daca cursul este acreditat atunci raspunsul este da, dupa parerea mea...
Legal, fiind economist, nu puteti ocupa postul de sef SIPP, deoarece nu indepliniti conditiile mentionate la art.50 lit.a)
Incercati sa obtineti un aviz scris de la ITM ca puteti ocupa postul de sef SIPP.
Sef sipp
CTINAz
Buna ziua,
Lucrez intr-o companie cu peste 249 angajati ( cca. 2000 ) care urmeaza sa infiinteze SIPP. Mi s-a propus functia de sef SIPP numai ca nu am ... (vezi toată discuția)