avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz fizic la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz fizic la locul de munca

Buna ziua.....in data de 07.08.2015....am fost agresata fizic la serviciu de catre o colega, am certificat medico-legal, cat anume ma costa si ce trebuie sa fac ca sa dau persoana in cauza in judecata.
Cel mai recent răspuns: CheteOana , utilizator 16:20, 8 August 2015
In cazul dvs,ar fi vorba de infractiunea de lovire sau alte violente prevazuta de art.193 Noul Cod Penal.Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a presoanei vatamate,conform art.296 Noul Cod Proc.Penal.Plangerea prealabila trebuie sa fie introdusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei.
Si unde anume trebuie sa ma duc?.....luni sau marti am sa merg cu acel act medico-legal...pot sa merg la orice avocat?
Da, puteti merge la orice avocat.
Puteti sesiza si conducerea societatii pentru a se demara o cercetare disciplinara impotriva acelei colege.
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala leona777 leona777 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mai pot formula o plangere penala dupa ce a trecut 1 an de la data savarsirii faptei ? sau este tarziu acum, desi am certificat ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre plangere si plangere prealabila puncuskaa puncuskaa pentru lovire ce fel de plangere trebuie sa fac? plangere sau plangere prealabila? (vezi toată discuția)
Agresiune fizica BStefan BStefan Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma ... (vezi toată discuția)